Een archiefbeeld van Julia Van Hool tijdens de (coronaproof) viering van haar 111de verjaardag.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van Julia Van Hool tijdens de (coronaproof) viering van haar 111de verjaardag. © David Legreve

Lierse Julia Van Hool (111) mag zich vanaf nu oudste Belg noemen: “Ze stelt het nog steeds erg goed”

De 111-jarige Julia Van Hool uit Lier mag zich voortaan de oudste inwoner van ons land noemen. Julia erft die titel van de Gentse Mariette Joanna Bouverne, die vandaag kwam te overlijden. Volgens Julia’s familie stelt de nieuwe oudste Belg – die in woonzorgcentrum Sint-Jozef verblijft – het overigens nog steeds erg goed.

 1. Ook in de zomer van 2021 zullen we nog niet mogen feesten zoals in 2019, festivalorganisatoren reageren: “Misschien moet ik me maar in een klooster terugtrekken?”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Ook in de zomer van 2021 zullen we nog niet mogen feesten zoals in 2019, festivalor­ga­ni­sa­to­ren reageren: “Misschien moet ik me maar in een klooster terugtrek­ken?”

  Een festivalzomer zoals in 2019? Na het aankondigen van de nationale vaccinatiestrategie lijkt dat er zelfs in 2021 niet in te zitten. Jonge en gezonde mensen komen volgens de huidige planning pas na de zomer aan beurt voor een prik, grosso modo het doelpubliek van festivals dus. De grote Antwerpse spelers willen nog niet te ver vooruit blikken. Bij de kleinere festivals klinkt het depressiever: “We staan al lang niet meer op de barricades, we zitten in een diepe winterslaap zonder zicht op wakker worden.”
 2. Ook Lierse handelaars weten van coronastress: “De constante onzekerheid knaagt enorm”
  PREMIUM
  Lier

  Ook Lierse handelaars weten van coro­nastress: “De constante onzeker­heid knaagt enorm”

  Zeven op de tien zelfstandigen staan in deze coronatijd onder enorme stress. Dat blijkt uit een enquête die het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen vorig week liet uitvoeren. Een kleine belronde die HLN deed bij de Lierse middenstand, lijkt de resultaten van dat onderzoek te bevestigen. “De aankondiging van de tweede lockdown was goed voor een paar slapeloze nachten. Gelukkig is er veel onderlinge solidariteit.”
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt