De Roemeense Camelia schudde na het ondertekenen van haar inburgeringscontract de hand van minister Bart Somers.
Volledig scherm
PREMIUM
De Roemeense Camelia schudde na het ondertekenen van haar inburgeringscontract de hand van minister Bart Somers. © Marc Aerts

Lierse inburgeraars ondertekenen als eersten in Vlaanderen inburgeringscontract: “Ik sta te popelen om aan mijn traject te beginnen”

LierEnkele buitenlandse inwijkelingen in Lier ondertekenden vanochtend als eersten in Vlaanderen een inburgeringscontract. Volgens Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) gaat het contract het integratieproces ten goede komen. “Ik sta te popelen om aan mijn traject te beginnen”, zegt de Roemeense Camelia.

  1. Winkeldief die ervandoor ging met flessen champagne riskeert 15 maanden cel
    Lier

    Winkeldief die ervandoor ging met flessen champagne riskeert 15 maanden cel

    Een 43-jarige man heeft zich woensdag moeten komen verantwoorden voor de rechter. Hij ging er recent vandoor met vier flessen champagne. Deze stal hij op twee verschillende tijdstippen. Telkens in dezelfde Carrefour in Lier. De veertiger ontkende de diefstallen niet. “Ik stal de flessen om ze te kunnen verkopen zodat ik mijn afkickpillen voor mijn heroïneverslaving kon betalen”, luidde het bij de veertiger. Sinds de laatste diefstal zit hij in de gevangenis. Het parket vroeg vandaag een celstraf van 15 maanden effectief alsook een geldboete van 1.600 euro. Zijn advocaat vroeg vandaag enige mildheid.