Zo ziet de cover van het Lierse shopmagazine er uit.
Volledig scherm
Zo ziet de cover van het Lierse shopmagazine er uit. © RV

Liers shopmagazine wordt deze week bedeeld in 41.000 brievenbussen

LierDe stad Lier laat deze week 41.000 exemplaren van het nieuwe Lierse shopmagazine verspreiden in Lier, deelgemeente Koningshooikt en buurgemeentes Nijlen en Ranst. Het magazine wil de Lierse middenstand extra in de kijker zetten, vlak voor de kerst(shop)periode.

 1. Yalda Womi, van Afghaanse vluchtelinge tot misskandidate: “In de media worden wij vaak als onderdanig of triest afgebeeld. Ik wil tonen dat we ook ambitieus en levenslustig kunnen zijn”
  PREMIUM
  Lier

  Yalda Womi, van Afghaanse vluchtelin­ge tot misskandi­da­te: “In de media worden wij vaak als onderdanig of triest afgebeeld. Ik wil tonen dat we ook ambitieus en levenslus­tig kunnen zijn”

  Yalda Womi (23) uit Lier is haar dromen aan het waar maken. Veertien jaar nadat ze als Afghaanse vluchtelinge in ons land terechtkwam, heeft Yalda een eigen schoonheidsinstituut opgericht én staat ze in de finale van Miss Wellness Beauty. “Ik heb in Kaboel heel wat dingen gezien die je eigenlijk niet wil zien: van schietpartijen op straat tot bomaanslagen.” Een opvallend levensverhaal.
 1. Politie laat 95 chauffeurs blazen: “92 van hen bliezen safe”
  Lier

  Politie laat 95 chauffeurs blazen: “92 van hen bliezen safe”

  Bij verschillende drugs- en alcoholcontroles in zowel Lier als Konignshooikt heeft de lokale politie 95 chauffeurs aan de kant gezet. Allen moest een ademtest afleggen. Drie van hen hadden meer gedronken dan wat mocht. “Twee chauffeurs moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren, een derde chauffeur blies alarm”, zegt Magalie Derboven van de politiezone Lier. De politie stelde verder nog verschillende inbreuken vast op gebied van de autokeuring, de wegcode, snelheid of achterstallige belastingen. Deze boetes moesten de chauffeurs onmiddellijk betalen. “We schreven tot slot ook nog enkele processen-verbaal en GAS-boetes uit”, besluit politiewoordvoerster Derboven. “Het ging om chauffeurs die hun rijbewijs, inschrijvingsbewijs of verzekering niet bij hadden.”