Nicky Matthys en zijn vrouw Lynn Willems verkopen Buddy's voor Rode Neuzen Dag. Een deel van de Buddy’s brengen ze zelf met de motorfiets weg.
Volledig scherm
Nicky Matthys en zijn vrouw Lynn Willems verkopen Buddy's voor Rode Neuzen Dag. Een deel van de Buddy’s brengen ze zelf met de motorfiets weg. © David Legreve

Lierenaar Nicky verkoopt zelfgeknoopte Buddy’s voor Rode Neuzen Dag: “Als jongere ging ik zelf ook door een moeilijke periode”

LierLierenaar Nicky Matthys (33) heeft in het kader van Rode Neuzen Dag al meer dan tweehonderd zelfgeknoopte Buddy’s – poppetjes van paracord – aan de man gebracht. “Ik heb een bijzondere sympathie voor Rode Neuzen. Zelf ging ik in de middelbare school door een moeilijke periode. Gelukkig hielpen enkele leraars me er toen mee bovenop”, vertelt Nicky.

  1. Heb je thuis geen concentratie? Op deze 9 plekken in de regio Mechelen en de Kempen kan je studeren in alle rust: van een fuifzaal tot een kerk
    PREMIUM
    Regio Mechelen/Kempen

    Heb je thuis geen concentra­tie? Op deze 9 plekken in de regio Mechelen en de Kempen kan je studeren in alle rust: van een fuifzaal tot een kerk

    De zomervakantie is in zicht, maar eerst moeten studenten nog een aantal examens afleggen. Met de blok die voor de deur staat zoeken vele studenten een geschikte plek om alle leerstof te verwerken. Loop je op kot de muren op en is je slaapkamer met je kleine bureautje geen optie? Dan hoef je nog niet te panikeren. Wij zochten uit waar in de regio Mechelen en de Kempen je samen met je medestudenten de examens kan voorbereiden. Van Fuifzaal ‘t Hofeind in Merksplas tot de kerk in Duffel. Hier blok je voor die goede cijfers.
  2. INTERVIEW. Carl Wens, 30 jaar chef van De Pastorie en klaar voor zijn culinaire hoogdag: “Mijn zoon zal voor een tweede ster gaan”
    PREMIUM
    Lichtaart

    INTERVIEW. Carl Wens, 30 jaar chef van De Pastorie en klaar voor zijn culinaire hoogdag: “Mijn zoon zal voor een tweede ster gaan”

    “Michelin-inspecteurs zijn kenners, in tegenstelling tot sommige foodbloggers. Zij breken restaurants af om zelf in de kijker te staan, maar beseffen niet hoeveel pijn dat kan doen”, stelt chef-kok Carl Wens. Van de 30 jaar dat De Pastorie in Lichtaart al bestaat, prijkt het er 17 in de vermaarde gids – die maandag opnieuw sterren uitdeelt. Met Carl blikken we vooruit op de culinaire hoogdag, en op wat verder in de toekomst. “Toen onze zoon Wout vertelde hij dat ons wou opvolgen: dat gaf een enorme boost.”