De klimtoren Spider Tower XXL komt naar het Zimmerplein.
Volledig scherm
PREMIUM
De klimtoren Spider Tower XXL komt naar het Zimmerplein. © RV

Lier stelt alternatief eindejaarsprogramma voor: van klimtoren over lichtspektakel tot kerstbenefiet

LierGeen kerstmarkt in Lier dit weekend - het evenement werd afgelast omwille van de coronatoestand - maar dat betekent niet dat er in aanloop naar kerst en Nieuwjaar helemaal niets te doen is in de Pallieterstad. Zo is er in de komende dagen een klimtoren op het Zimmerplein, een lichtspektakel in het Stadspark, een kerstdorp op de Grote Markt en een kerstbenefiet op de stadsvesten. Een overzicht.

 1. “Dronken zijn, dat rechtvaardigt agressie tegenover hulpverleners niet”: Ambulancier en spoedverpleegkundige stellen zich burgerlijke partij na ernstig handgemeen
  Lier

  “Dronken zijn, dat rechtvaar­digt agressie tegenover hulpverle­ners niet”: Ambulan­cier en spoedver­pleeg­kun­di­ge stellen zich burgerlij­ke partij na ernstig handgemeen

  Een ambulancier van het Rode Kruis en een spoedverpleegkundige van het Heilig Hartziekenhuis van Lier hebben zich maandag burgerlijke partij gesteld tegen Rudy V.B. De 44-jarige man uit Charleroi stond terecht voor agressie tegenover hulpverleners. Het parket eist een celstraf van 10 maanden effectief.
 2. Kersvers burgemeester Rik Verwaest en zwangere partner Kaatje staan voor onvergetelijk jaar 2022: “Ben Kaatje enorm dankbaar voor de opofferingen die ze doet”
  PREMIUM
  Lier

  Kersvers burgemees­ter Rik Verwaest en zwangere partner Kaatje staan voor onvergete­lijk jaar 2022: “Ben Kaatje enorm dankbaar voor de opofferin­gen die ze doet”

  2022 kondigt zich aan als een druk, maar mooi jaar voor kersvers Liers burgemeester Rik Verwaest (N-VA). Met het omgorden van de sjerp is de 36-jarige Verwaest aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven begonnen. Bovendien wordt hij in mei voor de derde keer vader. Wij zochten Verwaest en zijn partner Kaatje op voor een dubbelinterview. “Het burgemeesterschap brengt voor ons allebei opofferingen mee, maar die doen we met plezier.”
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.