In de berm gegooide mondmaskers vallen ook onder zwerfvuil.
Volledig scherm
In de berm gegooide mondmaskers vallen ook onder zwerfvuil. © Karolien Coenen

Lier krijgt steun van OVAM in de strijd tegen zwerfvuil

LierDe stad Lier wil met afvalstoffenmaatschappij OVAM gaan samenwerken om het zwerfvuilprobleem aan te pakken. Bedoeling is dat OVAM af en toe GAS-vaststellers naar Lier gaat sturen voor controleacties in probleemzones. “Het is een aanvulling op het werk dat ons eigen handhavingspersoneel zal blijven doen”, zegt burgemeester Rik Verwaest (N-VA).

 1. Lyra-Lierse speelt zaterdag de topper op het veld van Hades Kiewit: “Wedstrijd met een gouden randje”
  PREMIUM
  voetbal tweede nationale B

  Ly­ra-Lier­se speelt zaterdag de topper op het veld van Hades Kiewit: “Wedstrijd met een gouden randje”

  Lyra-Lierse staat na een 16 op 18 plots in de top vier van tweede nationale B, op vijf punten van de leider en dat is Hades Kiewit. Zaterdag - let op: vervroegd aanvangsuur: 18.30 uur - staat er op het veld van Hades Kiewit dus een heuse topper op het programma, waarin Lyra-Lierse zich helemaal in het zog van Hades kan voetballen. Bij winst beent Lyra-Lierse de leider zo goed als bij.
 2. HUIZENJACHT. De Antwerpse stationsbuurt, waar veel te beleven valt, maar die ook zijn negatieve kanten heeft: “Een tweeslaapkamerappartement kost je hier 200.000 euro”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. De Antwerpse stations­buurt, waar veel te beleven valt, maar die ook zijn negatieve kanten heeft: “Een tweeslaap­ka­mer­ap­par­te­ment kost je hier 200.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: de stationsbuurt in Antwerpen. “Misschien wel de meest bereikbare buurt van Antwerpen, en je hebt hier álles.”
  Antwerpen
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Duffel wil 8 nieuwe publieke laadpalen voor elektrische wagens realiseren

  Duffel wil 8 nieuwe publieke laadpalen voor elektri­sche wagens realiseren

  Het lokaal bestuur van Duffel maakt werk van nieuwe laadpalen voor elektrische wagens op het grondgebied. In 2023 zouden er al zeker 8 publieke laadpunten bijkomen. “Het gaat om 8 laadpalen op 5 verschillende locaties, samen zijn ze goed voor 16 laadplaatsen. De locaties zijn nog niet definitief goedgekeurd”, weet schepen van Mobiliteit Jos Hellemans (CD&V). “Bij het digitaal loket ‘Paal volgt wagen’ van Vlaanderen kwam er een aanvraag voor twee laadplaatsen in de Emiel van Hammestraat binnen. Deze werd ondertussen wel goedgekeurd. Er is ook nog een aanvraag lopende voor twee supersnelle laadpalen, die samen goed zijn voor 40 laadequivalenten, in de A. Stocletlaan.”
  Duffel
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.