In juli geraakten opnieuw meer (veelal jonge) Lierenaars besmet met het coronavirus.
Volledig scherm
In juli geraakten opnieuw meer (veelal jonge) Lierenaars besmet met het coronavirus. © ShutterStock

Lier heeft hoogste corona-incidentie van provincie na clusteruitbraken tijdens jeugdkampen

LierSamen met Zoersel is Lier momenteel provinciaal koploper op het vlak van corona-incidentie. Twee clusteruitbraken tijdens jeugdkampen liggen aan de basis van de recente stijging van de Lierse covid-cijfers.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Openingsfeestje voor vernieuwd Kardinaal Cardijnplein in Berlaar-Heikant: “Als bedanking voor de inwoners”
  Berlaar-Heikant

  Openings­feest­je voor vernieuwd Kardinaal Cardijn­plein in Ber­laar-Hei­kant: “Als bedanking voor de inwoners”

  In Berlaar-Heikant wordt komend weekend het vernieuwde Kardinaal Cardijnplein feestelijk geopend. In april 2020 werden de werken aan het plein afgerond, maar omwille van de coronamaatregelen bleef een feestelijke opening uit. Omdat de versoepelingen van het Overlegcomité weer wat meer activiteiten mogelijk maken, organiseert het lokaal bestuur dan toch nog een opening met optredens op het plein.
 2. Jellert Van Landschoot (ex-Club NXT en Lierse) laat moeilijke periode achter zich bij Helmond Sport: “Dit moet het jaar van de doorbraak worden”
  VOETBAL

  Jellert Van Landschoot (ex-Club NXT en Lierse) laat moeilijke periode achter zich bij Helmond Sport: “Dit moet het jaar van de doorbraak worden”

  Jellert Van Landschoot (ex-Club NXT) verliet Lierse deze zomer al na een seizoen voor de Nederlandse tweedeklasser Helmond Sport. Een bewuste keuze van de 24-jarige Kleitenaar die bij onze noorderburen een moeilijke periode van zich af wil voetballen. En dat lijkt hem ook te lukken, want met drie goals in zes duels én een grote honger naar de bal verovert de middenvelder steeds meer harten in Helmond.
 3. Boomkweker zet ‘deuren’ open op Dag van de Landbouw: “Aan elke plant die hier vertrekt is al jaren werk in gestoken”
  Kalmthout

  Boomkweker zet ‘deuren’ open op Dag van de Landbouw: “Aan elke plant die hier vertrekt is al jaren werk in gestoken”

  Dag van de Landbouw, dan denk je spontaan aan een melkveebedrijf of een varkensboer. Maar de landbouwsector is uiteraard meer dan dat. Een van de redenen voor Wim Stevens en zijn partner Ellen om hun nog relatief jonge boomkwekerij in de kijker te zetten. “Weinig mensen staan er bij stil hoeveel arbeid er vooraf gaat vooraleer die struik bij je in de tuin komt", zegt Wim Stevens, een man met een passie voor zijn planten. In totaal zetten elf bedrijven uit de provincie Antwerpen hun deuren open.