Warenhuisketen Lidl wil een filiaal bouwen op de site van de vroegere taverne Zuid-West.
Volledig scherm
Warenhuisketen Lidl wil een filiaal bouwen op de site van de vroegere taverne Zuid-West. © Tim Van der Zeypen

Lidl wil nieuwe supermarkt bouwen op plaats van vroegere taverne Zuid-West

LierWarenhuisketen Lidl wil een nieuw filiaal gaan bouwen op de locatie van de voormalige taverne Zuid-West, langs de Antwerpsesteenweg in Lier. Een eerste omgevingsaanvraag werd door het Lierse schepencollege stilzwijgend geweigerd, maar de verwachting is dat Lidl snel met een nieuwe aanvraag zal komen.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Bezoek uit het buitenland in het Sint-Gummaruscollege in Lier: “Nu was het onze beurt”
  PREMIUM

  Bezoek uit het buitenland in het Sint-Gummarus­col­le­ge in Lier: “Nu was het onze beurt”

  Tijdens de week van maandag 13 tot vrijdag 17 maart 2023 kreeg het Sint-Gummaruscollege in Lier bezoek van drie buitenlandse scholen in het kader van hun Erasmusproject. De uitwisseling in Lier is het sluitstuk van dit project. In oktober 2021 werd een bezoek aan Murcia gebracht, in maart 2022 aan Athene en in oktober 2022 aan Sicilië. De buitenlandse leerlingen mochten tijdens deze week bij het gezin van een leerling logeren. “We willen de leerlingen vooral verbinden”, zegt leerkracht Kristof Decapmaker.
  Lier
 3. Cleo (25) is de nieuwe uitbaatster van koffie- en lunchbar Cabane: “Eerder uit Guatemala teruggekomen om deze zaak over te nemen”
  PREMIUM

  Cleo (25) is de nieuwe uitbaat­ster van koffie- en lunchbar Cabane: “Eerder uit Guatemala teruggeko­men om deze zaak over te nemen”

  In oktober 2022 lanceerden Elise en Laurien van koffie- en lunchbar Cabane de oproep dat ze op zoek waren naar iemand die het roer wou overnemen. Dat sprak de 25-jarige Cleo Stordiau uit Antwerpen zodanig aan dat ze speciaal eerder uit Guatemala terugkeerde om de zaak over te nemen. Jaren ervaring in de horeca had ze al, maar nu leert ze wat het inhoudt een eigen zaak te runnen: “De eerste sollicitatie die ik afnam, was na vijf minuten al afgelopen.”
  Lier
 1. Duffelse vzw Klim Op organiseert quiz voor vzw Wijzersterk

  Duffelse vzw Klim Op organi­seert quiz voor vzw Wijzer­sterk

  De vzw Klim Op Duffel organiseerde dit weekend een quiz ten voordele van de vzw Wijzersterk, een lokale organisatie die personen met een beperking een zinvolle en aangepaste dagbesteding aanbiedt. Net geen 50 ploegen namen deel aan de quiz in zaal De Kleiput op de site van het Universitair Psychiatrisch Centrum in Duffel. Winnaar werd de ploeg van ‘Exlcusief’. ‘Joost mag het weten’ en ‘Kwistetniet 1998' stonden mee op het podium. De laatste ploeg van het deelnemersveld kreeg een “weekendje Wenen” voor hun inzet, dit in de vorm van 20kg ajuinen. Enkele leden van Wijzersterk staken tijdens de quiz samen met vrijwilligers van Klim Op de handen uit de mouwen.
  Duffel, Sint-Katelijne-Waver
 2. Fietsostrade even afgesloten door zoekactie naar verdachte individuen

  Fietsostra­de even afgesloten door zoekactie naar verdachte individuen

  De fietsostrade in Sint-Katelijne-Waver is vrijdag een tijdlang afgesloten. De politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) had er een perimeter ingesteld. “Kort daarvoor was er een melding binnen gekomen van enkele verdachte personen die waren opgemerkt in de buurt van de Beatrijsstraat. Ze toonden aandacht in enkele woningen”, vertelt politiewoordvoerster Lies Verreet. “Hierop zijn wij ter plaatse gegaan en op zoek gegaan naar deze verdachten. Alleen werden ze niet meer aangetroffen.” Een uurtje na de start van zoekactie werd de perimeter opnieuw vrijgegeven.
  Sint-Katelijne-Waver