Dit weekend staat Broeihaard Open Air op het programma.
Volledig scherm
Dit weekend staat Broeihaard Open Air op het programma. © Marc Aerts

Kunstfestival Broeihaard pakt dit weekend uit met openluchtversie

LierDit weekend staat in Lier het Broeihaard kunstfestival op het programma. Sinds vijf jaar biedt Broeihaard kansen aan jong artistiek talent. Omwille van de coronaomstandigheden wordt het deze keer een festival in openlucht.

 1. Tussen aardbei en gevangenis: zes tips voor een mooie fietstocht in de Kempen en Rivierenland
  PREMIUM
  Kempen/Rivierenland

  Tussen aardbei en gevangenis: zes tips voor een mooie fietstocht in de Kempen en Rivieren­land

  Met het mooie weer halen mensen weer massaal hun stalen ros van stal om de natuur te ontdekken. Ook in onze regio zijn er tal van uitgestippelde themaroutes te vinden. Onder meer aardbeien, gevangenissen, Keizer Karel en zelfs muziek staan op het programma. Ontdek hieronder waar je samen met je vrienden of familie op pad kan in onder andere de buurt van Hoogstraten, Lier, Olen, Turnhout, Bornem en Mol. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
 2. Coronasteun kostte Berlaar net geen 342.000 euro, spaarpot gemeente bedraagt 9,4 miljoen: “Budget voor activiteiten in 2020 aangesproken om verminderde ontvangsten te compenseren”
  Berlaar

  Coronas­teun kostte Berlaar net geen 342.000 euro, spaarpot gemeente bedraagt 9,4 miljoen: “Budget voor activitei­ten in 2020 aangespro­ken om verminder­de ontvang­sten te compense­ren”

  De jaarrekening 2020 van Berlaar sluit ondanks de impact van Covid-19 af met een positief saldo, een exploitatieoverschot van zo’n 3,4 miljoen euro. De coronasteun kostte de gemeente bijna 342.000 euro, al ontving het lokaal bestuur wel 183.727 euro aan steunsubsidies van de overheden.