Een blik op de kerk van Koningshooikt. Het dorp bestaat exact tweehonderd jaar, maar volop vieren zit er door de coronasituatie voorlopig niet in.
Volledig scherm
Een blik op de kerk van Koningshooikt. Het dorp bestaat exact tweehonderd jaar, maar volop vieren zit er door de coronasituatie voorlopig niet in. © David Legreve

Koningshooikt mocht tweehonderd kaarsjes uitblazen: “Maar grootste festiviteiten staan pas in 2022 op het programma”

KoningshooiktDoor de coronacrisis viel het wat tussen de plooien in, maar het dorp Koningshooikt mocht begin deze week tweehonderd kaarsjes uitblazen. “Het zwaartepunt van de geplande festiviteiten werd verplaatst naar het voorjaar van 2022”, vertelt Dirk Frans van de Hooiktse Dorpsraad.

 1. Kogel is door de kerk: AED Studios wordt grootschalig vaccinatiedorp
  ZORA

  Kogel is door de kerk: AED Studios wordt grootscha­lig vaccinatie­dorp

  Na grondig overleg is er een beslissing uit de bus gekomen: de momenteel leegstaande filmstudio’s en evenementenhallen van AED Studios worden het enige vaccinatiecentrum voor de hele eerstelijnszone (ELS) Zuidoostrand Antwerpen (ZORA). Mensen uit Boechout, Edegem, Lint, Hove, Kontich en Mortsel kunnen er binnenkort dus terecht voor een prik. Borsbeek sluit zich als enige ZORA-gemeente eventueel aan bij het vaccinatiedorp in Antwerpen, die piste wordt nog onderzocht.
 2. Net 40.000 tulpen geplant, maar eigenaar maakt plots einde aan Bloemenplukweide van Ben (37): “Droom die stopt, maar we geven niet op”
  Aartselaar

  Net 40.000 tulpen geplant, maar eigenaar maakt plots einde aan Bloemen­pluk­wei­de van Ben (37): “Droom die stopt, maar we geven niet op”

  De Bloemenplukweide aan de Groenenhoek houdt op te bestaan. Een zware tegenvaller voor initiatiefnemer Ben Rombouts (37) want ze hadden er net duizenden narcissen en zo’n 40.000 tulpenbollen geplant. “De verhuurder heeft de overeenkomst plots stopgezet en dat komt toch wel even aan. We hopen nu toch nog te kunnen ‘oogsten’ en gaan op zoek naar een alternatief”, blijft Ben strijdvaardig.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi