Kim Alewaters (links) volgt Christophe Van Wambeke op als directeur van Campus Louis Zimmer. Op de achtergrond de nieuwe vleugel die in aanbouw is.
Volledig scherm
Kim Alewaters (links) volgt Christophe Van Wambeke op als directeur van Campus Louis Zimmer. Op de achtergrond de nieuwe vleugel die in aanbouw is. © David Legreve

Kersvers directeur Atheneum stopte als jonge gast met studeren: “Ik dring makkelijker door tot leerlingen die schoolmoe zijn”

De 38-jarige Kim Alewaters wordt de nieuwe directeur van campus Louis Zimmer van het Lierse Atheneum. Alewaters stopte als jonge gast met zijn studies, omdat hij schoolmoe was. “Na twee jaar werken als lasser kreeg ik spijt en begon ik opnieuw te studeren”, aldus Alewaters. “Vanuit mijn persoonlijke ervaring kan ik makkelijker doordringen tot leerlingen die de lesbanken beu zijn.”

4 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  2 jaar geleden
  Goed initiatief, een ervaringsdeskundige. Maar een goeie, handige, intelligente (zijn ze sowieso) lasser is tegenwoordig een zeer gekneld knelpuntberoep! Ik was al schoolmoe van bij de geboorte, denk ik. Heb zelf geen master diploma, maar een Nederlandstalige typiste in Brussel was in de jaren negentig ook een zeer gekneld knelpuntberoep. Ik ben dankbaar voor het uitstekende taalonderwijs dat ik genoten heb. Maar nog altijd vind ik urenlang theorie blokken voor niets, zeer frustrerend.
 • Toran Korshnah

  2 jaar geleden
  Ben ook gestopt wegens schoolmoe.
 • Joris De Crom

  2 jaar geleden
  Joris De Crom, Eindelijk iemand met een rugzak vol ervaring, uit het leven. Niet iemand die uit een muffe en bekrompen wereld komt van studeren en dan gaan les geven. Deze man kan met zijn ervaring leerlingen stimuleren om verder studeren. Waar om niet een sabbat jaar toelaten en dan weer verder gaan studeren. Dan al dat theoretisch gelul dat geen aarden aan de dijk brengt.
 • Jonas Buyle

  2 jaar geleden
  Ja, de directeurs meldden dat ze voor het eerst iemand aangenomen hebben zonder het juiste diploma. Een stap in de goeie richting denk ik eerder. Tegen iemand met ervaring in de pariculiere sectoren en met de juiste bageage gaat zelfs gn enkele gediplomeerde leraar opkunnen, zij gaan altijd sneller doordringen tot de leerlingen.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den