KTT wil graag zwemtrainingen gaan organiseren in een dode arm van het Netekanaal in Lier.
Volledig scherm
KTT wil graag zwemtrainingen gaan organiseren in een dode arm van het Netekanaal in Lier. © RV/Google

Kempisch Triatlon Team wil zwemtrainingen organiseren in zijtak Netekanaal: “We hebben echt nood aan open water”

Lier/NijlenHet Kempisch Triatlon Team (KTT) heeft een aanvraag ingediend om zwemtrainingen te mogen organiseren in een ‘dode arm’ van het Netekanaal in Lier. Het Lierse stadsbestuur ondersteunt de aanvraag, maar het is de Vlaamse Waterweg die straks de definitieve beslissing moet nemen.

 1. Nieuwe uitbaters en nieuwe naam voor horecamonument Place 2B: “Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Nieuwe uitbaters en nieuwe naam voor horecamonu­ment Place 2B: “Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk”

  De bekende horecazaak Place 2B in het centrum van Heist-op-den-Berg heeft na meer dan een jaar leegstand nieuwe uitbaters gevonden. Het koppel Kim Belmans en Steven Schaerlaecken uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver steekt de komende weken de zaak in een nieuw jasje en komt ook met een nieuwe naam: Reverso. “We gaan ons voornamelijk focussen op een lekkere keuken. Op een danscafé zit de jeugd niet meer te wachten.”
 2. Museum voor Schone Kunsten blijft nog jaar dicht, maar deze duizend feestvarkens mochten er wel al de boel op stelten zetten
  ANTWERPEN

  Museum voor Schone Kunsten blijft nog jaar dicht, maar deze duizend feestvar­kens mochten er wel al de boel op stelten zetten

  Over een klein jaar opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) na meer dan tien jaar renovatiewerken éindelijk de deuren. Maar duizend feestvarkens konden afgelopen weekend al eens proeven van het interieur van het schoonste monument van ’t stad. De Gentse broers achter danceduo Curtis Alto organiseerde er die dagen lang ‘IIImagine’. “Bij een concert in een museum denk je meteen zoiets artyfarty, maar niets bleek minder waar”