Peter Everaert van galerij Artisjok won vorig jaar de Lierse cultuurprijs. Wie volgt hem straks op?
Volledig scherm
Peter Everaert van galerij Artisjok won vorig jaar de Lierse cultuurprijs. Wie volgt hem straks op? © David Legreve

Kandidaten cultuurprijs kunnen zich tot eind januari melden

LierWie een kandidaat wil voordragen voor de Lierse cultuurprijs 2021 kan dat nog tot en met 31 januari 2022. Ook kandidaturen voor een zogenaamde lifetime achievement award kunnen tot die datum naar voren worden geschoven.

 1. Georges-Louis Bouchez doet ook dit jaar mee aan de Gouden Formule 1: “Verstappen is een vechter en een goede coureur, maar Hamilton is meer een ster”
  Gouden Formule 1
  1

  Georges-Louis Bouchez doet ook dit jaar mee aan de Gouden Formule 1: “Verstappen is een vechter en een goede coureur, maar Hamilton is meer een ster”

  Formule 1-fanaat Georges-Louis Bouchez zit komend weekend op het puntje van zijn stoel voor de GP van Spanje. Als grote Lewis Hamilton-fan hoopt de voorzitter van de MR dat de zevenvoudige wereldkampioen Max Verstappen en Sergio Pérez een hak kan zetten. Wie denk jij dat op het hoogste schavotje zal staan? Speel nu mee met de Gouden Formule 1 en bewijs dat jij de grootste Formule 1-kenner bent.
 2. Ambachtendag op ‘t Grom met workshops, demo’s en masterclasses: “Deelnemers gaan zelf aan de slag”

  Ambachten­dag op ‘t Grom met workshops, demo’s en masterclas­ses: “Deelnemers gaan zelf aan de slag”

  Museum ’t Grom aan de Midzelen in Sint-Katelijne-Waver houdt op zondag 4 juni zijn eerste ambachtendag van dit jaar. Samen met vakmannen en -vrouwen organiseert het een aantal workshops, masterclasses en demo’s rond een bepaalde stiel of traditie. “Van zeisen over houtsnijwerk tot bakken. Geïnteresseerden schrijven zich vooraf in en kunnen rekenen op een vakkundige uitleg door een krak in het vak. De uitleg is slechts het voorspel want de deelnemers gaan ook zelf aan de slag en leren in een dag tijd hoe het echte werk aanvoelt”, deelt Maarten Jacobs van ‘t Grom mee. “Om de sessies zo intensief mogelijk te maken, zijn het aantal plaatsen beperkt. Geen nood echter, want het is ook mogelijk om nu zondag 4 juni gewoonweg het museum te bezoeken en de cursisten aan de slag te zien. Of een brood uit het bakhuis te kopen. Wie het zelf voelt prikkelen, kan in september aansluiten bij de nieuwe beginnerscursus.”
  Sint-Katelijne-Waver