Brandweer Lier, een onderdeel van Hulpverleningszone Rivierenland
Volledig scherm
Brandweer Lier, een onderdeel van Hulpverleningszone Rivierenland © Tim Van der Zeypen

Kampplaats loopt onder water: Lier vangt jongeren op in brandweerkazerne

LierDe Chiromeisjes van Anzegem zijn hun bivak in Lier op een spectaculaire manier gestart. Door de hevige regenval van zaterdagavond kwam de kampplaats in de Marnixdreef onder water te staan. “We vingen de meisjes op in de brandweerkazerne van Lier, en lieten ondertussen extra materiaal aanrukken. Zo konden ze enkele uren later hun kamp droog verderzetten”, zegt burgemeester Frank Boogaerts (N-VA).

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Tentoonstelling rond restauratie van Sint-Gummaruskerk: “Willen een grotere bewustwording creëren rond de waarde en de zorg voor het erfgoed van de site”
  Lier

  Tentoon­stel­ling rond restaura­tie van Sint-Gummarus­kerk: “Willen een grotere bewustwor­ding creëren rond de waarde en de zorg voor het erfgoed van de site”

  In de Lierse Sint-Gummaruskerk kan je tot 31 maart 2022 een expo ontdekken over de restauratie die er momenteel plaatsvindt. De tentoonstelling houdt bezoekers met filmpjes en foto’s op de hoogte van de werken en geeft een uitleg over de geschiedenis en waarde van de kerk. Dit jaar worden er ook een aantal werfbezoeken georganiseerd.
 1. 6-jarige Céleste is eerste meisje dat als heemkind met Duffels Ros Beiaard mag rijden: “Leuk dat ik op een neppaard mag zitten. Paarden zijn mijn lievelingsdieren!”
  Duffel

  6-jarige Céleste is eerste meisje dat als heemkind met Duffels Ros Beiaard mag rijden: “Leuk dat ik op een neppaard mag zitten. Paarden zijn mijn lievelings­die­ren!”

  Céleste Van Sant (6 jaar) gaat de Duffelse geschiedenisboeken in als het eerste meisje dat tijdens de Ballonnekensstoet als heemkind op het Ros Beiaard zal plaatsnemen. De traditie wil dat de vier heemskinderen vier broers zijn, maar dat vindt het lokaal bestuur niet meer passen bij de huidige tijdsgeest. En zo rijdt Céleste samen met broers Maxim, Matteo (beiden 10) en Ruben (9) op zaterdag 25 september door de straten van haar thuisgemeente.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).