Nathalie Ampe kreeg de 50 000ste coronaprik in vaccinatiecentrum Pallieterland.
Volledig scherm
Nathalie Ampe kreeg de 50 000ste coronaprik in vaccinatiecentrum Pallieterland. © RV

Jubileum in vaccinatiecentrum Pallieterland: 50.000ste prikje werd gezet

Lier/Nijlen/Berlaar/Duffel/RanstGoed nieuws vanuit vaccinatiecentrum Pallieterland: woensdagochtend werd er het 50.000ste coronavaccin ingespoten. Nathalie Ampe uit Oelegem (Ranst) kreeg het jubileumprikje.

 1. Ouders richten vzw op om geld in te zamelen voor levenslange revalidatie van dochter (6): “Marthe lijdt aan hersenverlamming. De zorg is onbetaalbaar”
  Bonheiden/Boechout

  Ouders richten vzw op om geld in te zamelen voor levenslan­ge revalida­tie van dochter (6): “Marthe lijdt aan hersenver­lam­ming. De zorg is onbetaal­baar”

  Ouders Jill Bruynseels en Andy Van Linden uit Bonheiden hebben een vzw opgericht om geld in te zamelen om de levenslange revalidatie van hun oogappel Marthe (6) te bekostigen. Het guitige meisje lijdt aan hersenverlamming. “De zorg voor onze dochter is onbetaalbaar”, verklaart het jonge gezin. Op 7 augustus organiseren ze een eerste benefiet in Boechout. Op termijn willen de mama en papa met hun vzw ook andere kinderen en hun ouders helpen.
 2. Brandje op recyclagebedrijf snel onder controle
  Lier

  Brandje op recyclage­be­drijf snel onder controle

  De brandweer van Lier is vrijdagochtend moeten uitrukken naar een recyclagebedrijf langs de Ondernemersstraat. Een hoop gecutterd metaalafval had er vuur gevat. De brand ging in het begin gepaard met een felle rookontwikkeling, maar de brandweer kreeg het vuur snel onder controle. “We konden het vuur blussen nog voor het doorsloeg naar een andere afvalhoop”, luidt het bij brandweerkapitein Bart Stroobants. Bij de brand raakte niemand gewond. Door de bluswerken werden de werkzaamheden op het bedrijf even stilgelegd. Hoe de brand is kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk.