Jo Van Dessel schreef een tweede kinderboek over Varkentje Sus.
Volledig scherm
Jo Van Dessel schreef een tweede kinderboek over Varkentje Sus. © David Legreve

Jo Van Dessel schrijft tweede kinderboek over Varkentje Sus: opbrengst gaat naar drie goede doelen

LierLierenaar Jo Van Dessel (66) heeft een tweede kinderboek geschreven rond hoofdfiguur Varkentje Sus. De opbrengst van het boek, dat werd geïllustreerd door de Lierse Elke Onzea, gaat integraal naar drie goede doelen.

 1. Brusselaar Anas Tahiri verliet Roemeense kampioen Cluj na half jaar voor terugkeer naar Eredivisie bij Heerenveen: “Ik wilde niet nóg meer tijd verliezen”
  Voetbal buitenland

  Brusselaar Anas Tahiri verliet Roemeense kampioen Cluj na half jaar voor terugkeer naar Eredivisie bij Heerenveen: “Ik wilde niet nóg meer tijd verliezen”

  Anas Tahiri is weer in Nederland en klaar om zaterdag bij Heerenveen te debuteren tegen Twente. Maar de terugkeer van de 26-jarige Brusselaar in de Eredivisie is opmerkelijk aangezien hij pas zes maanden geleden de overstap maakte van RKC Waalwijk naar de Roemeense kampioen Cluj. Daar ging het de middenvelder, die zijn jeugdopleiding kreeg bij Anderlecht en Lierse, waar hij ook zijn profdebuut maakte, aanvankelijk voor de wind. Tot een trainerswissel eind augustus abrupt een einde maakte aan zijn sportieve ambities in Roemenië.
 2. Vijftiger schuldig aan geweld op kinderen
  Lier

  Vijftiger schuldig aan geweld op kinderen

  Een 52-jarige Lierenaar die zijn zoon bij de keel greep, is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 1 met probatie-uitstel. Ook de dochter moest destijds in de klappen delen. De feiten dateren van vorig jaar. De man pleegde ze naar eigen zeggen door zijn hardnekkige alcoholverslaving. Uit het onderzoek zou volgens het parket ook nog hebben gebleken dat de man op zoek was naar een vuurwapen. “Een waarmee hij zijn dochter kon neerschieten”, klonk het nog. Naast het geweld op zijn kinderen stond de Lierenaar ook nog terecht voor een kopstoot aan zijn vrouw. Dat laatste werd betwist. Naast de celstraf van 1 jaar met probatie-uitstel werd ook de geldboete van 800 euro gedurende drie jaar uitgesteld. Aan zijn dochter en zoon werd respectievelijk een schadevergoeding toegekend van 611 en 1 euro.
 3. Tarte tatins van Filip Peeters en zijn gezin voortaan élke week te verkrijgen aan Bourla: “Je ziet voldoening bij mensen méteen, dat is wat anders dan een film maken”
  ANTWERPEN

  Tarte tatins van Filip Peeters en zijn gezin voortaan élke week te verkrijgen aan Bourla: “Je ziet voldoening bij mensen méteen, dat is wat anders dan een film maken”

  Van de planken naar de keuken. Voortaan staan acteurskoppel Filip Peeters en An Miller met hun dochters élke zaterdagmiddag aan de Bourlaschouwburg in Antwerpen om hun intussen befaamde tarte tatins te verkopen. “Het is nog wat koffiedik kijken welke van onze voorstellingen kunnen doorgaan de komende tijd, dus is het fijn dat we onze energie hier collectief in kwijt kunnen.”
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.