Luk Ceulemans in de Lierse reuzenhal.
Volledig scherm
PREMIUM
Luk Ceulemans in de Lierse reuzenhal. © Marc Aerts

INTERVIEW. Het zijn drukke dagen voor Luk Ceulemans, drijvende kracht achter de Lierse Reuzenommegang: “Alsmaar moeilijker om figuranten te vinden, maar toeschouwer gaat daar niks van merken”

LierAls het weer het toelaat, trekt de vijfjaarlijkse Reuzenommegang zondag nog eens door het centrum van Lier. In aanloop naar die kleurrijke optocht spraken wij met organisator Luk Ceulemans. “Poppen en reuzen mogen zeggen wat ze willen: niemand die er kwaad op wordt.”

  1. Kunstpromotor en uitbater van Galerij Artisjok Peter Everaert (61) heeft moderne toekomstvisie voor het Hof van Geertruyen: “Een prestigieus museum voor schone kunsten”
    Lier

    Kunstpromo­tor en uitbater van Galerij Artisjok Peter Everaert (61) heeft moderne toekomstvi­sie voor het Hof van Geertruyen: “Een prestigi­eus museum voor schone kunsten”

    De stad Lier lanceerde een publieke oproep voor de uitbating van het Hof van Geertruyen, beter bekend als het Timmermans-Opsomermuseum. Kunstpromotor Peter Everaert (61) van Galerij Artisjok ziet de talloze mogelijkheden voor het pand en diens ligging. Expo’s, veilingen, tekenwedstrijden voor kinderen, een eigen boekenwinkel met Lierse gadgets en meer. “Wij willen een invulling geven aan dit pand en de opportuniteit benutten om de bezoekers kennis te laten maken met kunst in zijn breedste vorm.”