Het filiaal van De Reisspecialist in de Antwerpsestraat.
Volledig scherm
Het filiaal van De Reisspecialist in de Antwerpsestraat. © Tom Timpens

Internet nekt De Reisspecialist

LIER/NIJLENDertig jaar lang was De Reisspecialist één van de grootste onafhankelijke reisbureaus in Vlaanderen, maar gisteren moest zaakvoerder Ronny Fierens de boeken neerleggen. 16 personeelsleden zijn hun job kwijt.

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. Zijgevel van politiekantoor komt naar beneden door felle windstoot

  Zijgevel van politiekan­toor komt naar beneden door felle windstoot

  Een felle windstoot heeft vanmiddag een stuk gevel van het politiekantoor van de Lierse politie geblazen. “Gewonden vielen er niet, maar de collega’s van de brandweer zijn wel ter plaatse gekomen om te bekijken of de gevel moest worden gestut”, meldde politiewoordvoerster Magalie Derboven eerder op de avond. “Uiteindelijk is de gevel niet moeten worden gestut. Er moest ook geen zeil worden gezet. Dit omdat er nog teveel wind is.” Volgens een getuige liep er, kort voor dat de gevel naar beneden kwam, een vrouw met haar twee kinderen. Zij konden net op tijd wegspringen. “En letterlijk aan iets vreselijks ontsnapt”, zegt de getuige. De schade aan het gebouw is aanzienlijk. Verder kwamen ook enkele brokstukken terecht op de parking van het politiekantoor. Een voertuig raakte daarbij bedolven onder de brokstukken en liep zware schade op. De opgelopen schade zou geen invloed hebben op de werking van de politie. Het politiekantoor kan morgen (donderdag) dus gewoon terug openen. “Er werd wel een perimeter rondom de brokstukken ingesteld en een lint gespannen uit voorzorg”, besluit Derboven.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'