Tony De Bruyn wordt de nieuwe trainer van het Lierse homeless voetbalteam, dat tegenwoordig Younited Lyra-Lierse heet. Hier poseert hij aan het minivoetbalveldje naast de Sionsvest.
Volledig scherm
PREMIUM
Tony De Bruyn wordt de nieuwe trainer van het Lierse homeless voetbalteam, dat tegenwoordig Younited Lyra-Lierse heet. Hier poseert hij aan het minivoetbalveldje naast de Sionsvest. © David Legreve

Homeless voetbalteam maakt doorstart, ex-speler Tony De Bruyn wordt trainer: “Voetbal heeft me geholpen toen ik op zijspoor zat, nu is cirkel rond”

LierHet voormalige Lierse homeless voetbalteam maakt een doorstart onder de naam Younited Lyra-Lierse. Trainer van de ploeg - die deel uitmaakt van een ruimer sociaal project - wordt Tony De Bruyn, ex-speler van de Lierse Homeless Boys. “Het voetbal heeft me destijds mee op weg gezet naar een stabiel leven”, vertelt Tony.

 1. Studenten kaarten discriminatie in make-up industrie aan: “Nauwelijks foundation voor mensen met donkere huidskleur”
  Antwerpen/Lint/Hove/Heist-op-den-Berg/Mortsel/Hofstade/Hemiksem

  Studenten kaarten discrimina­tie in make-up industrie aan: “Nauwelijks foundation voor mensen met donkere huidskleur”

  ‘Make-up your mind!’ Dat is de boodschap van zes studenten van de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen aan de make-up industrie na een onderzoek naar make-up voor personen met een donkere huidskleur. Zij voelen zich vaak gediscrimineerd. “Het is moeilijk om dan te kunnen zeggen dat je je geaccepteerd voelt in deze maatschappij”, zegt een van hun getuigen.
 1. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"

 2. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"