Mike Hazebroek van Azelhof Horse Events. Momenteel ligt alles stil in het hippisch centrum in Koningshooikt.
Volledig scherm
PREMIUM
Mike Hazebroek van Azelhof Horse Events. Momenteel ligt alles stil in het hippisch centrum in Koningshooikt. © David Legreve

Hippisch centrum Azelhof voelt gevolgen van lockdown in paardensector: “Wekenlang sluiten betekent financiële catastrofe”

KoningshooiktHippisch centrum Azelhof in Koningshooikt (Lier) ligt momenteel helemaal stil. Op verschillende plaatsen in Europa was er recent een uitbraak van het voor paarden erg gevaarlijke en besmettelijke rhinopneumonievirus, waardoor de paardensector nu in lockdown is. “Een catastrofe”, noemt eigenaar Mike Hazebroek van Azelhof de situatie. En dat terwijl corona Hazebroeks omzet in het voorbije jaar al halveerde.

 1. Overleden vrouw (53) aangetroffen in Netekanaal
  Lier

  Overleden vrouw (53) aangetrof­fen in Netekanaal

  Politie en parket onderzoeken momenteel de dood van een 53-jarige vrouw uit Kontich. De vrouw werd vanmorgen omstreeks 8 uur aangetroffen in het Netekanaal langs de Mijl in Lier. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De brandweer haalde de overleden vrouw uit het water. De politie van Lier startte hierop een onderzoek op. “Zowel het labo als een wetsgeneesheer kwamen ter plaatse voor de nodige vaststellingen”, zegt eerste substituut Lieselotte Claessens van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket. “In de loop van vrijdag zal er een autopsie worden uitgevoerd om de exacte doodsoorzaak te achterhalen.”
 1. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"

 2. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"