Wateroverlast op de Lispersteenweg in Lier
Volledig scherm
Wateroverlast op de Lispersteenweg in Lier © rv

Hevige regenval zet Lierse straten weer onder water: “Hoopten dat probleem was opgelost na rioleringswerken”

LierDe hevige regenval van zaterdagavond zette ook in stad Lier enkele straten blank. De hulpdiensten moesten uitrukken naar de Lispersteenweg, Sint-Jozefstraat en Waterpoortstraat. “We hebben al jaren problemen op dit punt, en lieten daarom de voorbije maanden rioleringswerken uitvoeren. Zij losten het probleem echter niet op, we zoeken nu uit waarom”, zegt burgemeester van Lier Frank Boogaerts (N-VA).

 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  1

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 2. Fairtrademarkt (H)eerlijk Katelijne aan Domein Roosendael
  Sint-Katelijne-Waver

  Fairtrade­markt (H)eerlijk Katelijne aan Domein Roosendael

  Aan de toegangspoort van Domein Roosendael vindt op zondag 9 oktober de fairtrademarkt (H)eerlijk Katelijne plaats. Het aanbod gaat van Bloemen en planten – zelfs eetbare bloemen -, geitenkaas en hoeve-ijs tot biologische waterfilters, zaden, limoncello, brei- en haakwerk. “Bij de term ‘fair trade’ denk je misschien meteen aan eerlijke handel met producenten uit het zuiden, maar de term omvat net zo goed aandacht voor onze korte keten of lokale handel. Als trotse FairTradeGemeente zet Sint-Katelijne-Waver haar lokale handelaars dan ook graag in de kijker tijdens (H)eerlijk Katelijne”, klinkt het bij het lokaal bestuur. De markt loopt van 13 tot 17 uur.
 3. Spencer Verbiest en City Pirates gaan op bezoek bij Lyra-Lierse dat start helemaal miste: “Die 1 op 9 maakt hen nog gevaarlijker”
  voetbal tweede nationale B

  Spencer Verbiest en City Pirates gaan op bezoek bij Ly­ra-Lier­se dat start helemaal miste: “Die 1 op 9 maakt hen nog gevaarlij­ker”

  City Pirates moest vorig weekend vrede nemen met een puntendeling in de derby tegen Berchem (2-2). Met een vier op negen hangen de Piraten zo in de buik van het klassement en dus wordt het de komende weken zaak om vooral niet weg te zakken. Om dat te voorkomen moeten de troepen van coach Spencer Verbiest het zware drieluik met RC Mechelen, Cappellen en Lyra-Lierse, de tegenstander zaterdagavond, goed doorstaan.