Rudy Gevaert met de kleine Ezra en haar broertje Suhil.
Volledig scherm
Rudy Gevaert met de kleine Ezra en haar broertje Suhil. © David Legreve

Held Rudy (57) redde peutertje Ezra van verdrinkingsdood: “Ik deed gewoon wat ik moest doen”

LierLierenaar Rudy Gevaert (57) werd op het Lierse stadskantoor in de bloemetjes gezet omdat hij onlangs peuter Ezra Sadeq redde van de verdrinkingsdood. Het tweejarige meisje was in een vijver gesukkeld aan de Kazernedreef, maar gelukkig kon Rudy haar tijdig uit het water halen. “Op zo’n moment moet je niet nadenken en gewoon gaan.”

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Ronny (72) wint twee gouden medailles op Gran Fondo wielrennen in Italië: “In de zetel zitten is niets voor mij”
  Lier

  Ronny (72) wint twee gouden medailles op Gran Fondo wielrennen in Italië: “In de zetel zitten is niets voor mij”

  72 jaar en twee keer een gouden medaille winnen in het wielrennen: niet veel mensen doen het Ronny Sluyts (72) uit Lier na. Hij nam vorige week deel aan het UCI Gran Fondo in Trento (Italië), en was zowel in de tijdrit als in de wegrit de beste van zijn leeftijdscategorie. Opgeven staat niet in zijn woordenboek, zelfs na een zware val vier jaar geleden. “Zolang ik op het podium sta, blijf ik meedoen.”