Rudy Gevaert met de kleine Ezra en haar broertje Suhil.
Volledig scherm
Rudy Gevaert met de kleine Ezra en haar broertje Suhil. © David Legreve

Held Rudy (57) redde peutertje Ezra van verdrinkingsdood: “Ik deed gewoon wat ik moest doen”

LierLierenaar Rudy Gevaert (57) werd op het Lierse stadskantoor in de bloemetjes gezet omdat hij onlangs peuter Ezra Sadeq redde van de verdrinkingsdood. Het tweejarige meisje was in een vijver gesukkeld aan de Kazernedreef, maar gelukkig kon Rudy haar tijdig uit het water halen. “Op zo’n moment moet je niet nadenken en gewoon gaan.”

 1. Openingsfeestje voor vernieuwd Kardinaal Cardijnplein in Berlaar-Heikant: “Als bedanking voor de inwoners”
  Berlaar-Heikant

  Openings­feest­je voor vernieuwd Kardinaal Cardijn­plein in Ber­laar-Hei­kant: “Als bedanking voor de inwoners”

  In Berlaar-Heikant wordt komend weekend het vernieuwde Kardinaal Cardijnplein feestelijk geopend. In april 2020 werden de werken aan het plein afgerond, maar omwille van de coronamaatregelen bleef een feestelijke opening uit. Omdat de versoepelingen van het Overlegcomité weer wat meer activiteiten mogelijk maken, organiseert het lokaal bestuur dan toch nog een opening met optredens op het plein.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Dertiger verzet zich na inbraak op bouwwerf: twee agenten werkonbekwaam
  Lier

  Dertiger verzet zich na inbraak op bouwwerf: twee agenten werkonbe­kwaam

  De politie van Lier heeft een 35-jarige man uit Polen kunnen arresteren na een inbraak in een appartementsgebouw in aanbouw. De dertiger werd samen met een kompaan opgemerkt op de camerabeelden van Securitas. Hierop werd de politie ingelicht. Toen zij ter plaatse kwam, zette het duo het op een lopen. “Na een korte achtervolging konden onze collega’s één van de twee verdachten vatten”, vertelt Magalie Derboven van de politiezone Lier. “Deze man verzette zich wel hevig. Twee agenten raakten daarbij gewond.” Na een bezoek aan de dokter werden beide politie-inspecteurs een tijdje werkonbekwaam verklaard. De verdachte werd inmiddels overgebracht naar het politiekantoor voor verhoor. Nadien werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen. Daar bleek dat de 35-jarige geen vast adres heeft in België. De onderzoeksrechter hield hem daarom ook aan. Het onderzoek naar de tweede verdachte wordt nu voortgezet.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).