Een simulatiebeeld van een Red Court. De KBVB gaat in heel België veertig van die kleine voetbalveldjes aanleggen.
Volledig scherm
Een simulatiebeeld van een Red Court. De KBVB gaat in heel België veertig van die kleine voetbalveldjes aanleggen. © RV

Goed nieuws voor Lierse pleintjesvoetballers: KBVB doet stad Red Court cadeau

LierAan de sportvelden naast het Lierse begijnhof zal nog dit najaar een zogenaamd Red Court worden aangelegd. Het gaat om een openbaar minivoetbalveld in kunstgras. De stad Lier stelt daarvoor een stuk grond ter beschikking, terwijl de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) het Red Court grotendeels zal financieren.

 1. Buren Duwijckpark willen extra natuur en bos in plaats van twee windturbines: “Bereid om mee te investeren in uitbreiding natuurreservaat”
  Lier

  Buren Duwijck­park willen extra natuur en bos in plaats van twee windturbi­nes: “Bereid om mee te investeren in uitbrei­ding natuurre­ser­vaat”

  Een groep buren die achter bedrijventerrein Duwijck in Lier woont, lanceert een opmerkelijk alternatief plan voor het nabijgelegen agrarisch gebied waar Ecopower twee windturbines wil plaatsen. “Laat ons op die gronden een uitbreiding van het bestaande natuurreservaat Plaslaar realiseren”, klinkt het in de buurt. “Als burgers willen we daar zelfs mee in investeren.”
 2. Politierechtbank behandelt zestigtal dossiers tijdens WODCA-zitting: “Die cocaïne in je bloed. Kwam die van één of andere enveloppe die je moest rondbrengen misschien?”
  PREMIUM
  Mechelen

  Politie­recht­bank behandelt zestigtal dossiers tijdens WOD­CA-zit­ting: “Die cocaïne in je bloed. Kwam die van één of andere enveloppe die je moest rondbren­gen misschien?”

  Op de rechtbank van Mechelen is dinsdagvoormiddag een themazitting rond WODCA-controles gehouden. Een 60-tal personen moesten er zich komen verantwoorden voor politierechter Lena Geys. Het merendeel van de beklaagden liep vorig jaar tegen de lamp tijdens de WODCA-acties binnen het Mechels arrondissement.