Het Kardinaal Mercierplein valt zondag in de autovrije zone.
Volledig scherm
Het Kardinaal Mercierplein valt zondag in de autovrije zone. © David Legreve

Goed gevuld programma voor eerste Autovrije Zondag in jaren

LierOp 19 september staat er voor het eerst in jaren nog eens een Autovrije Zondag gepland in Lier. In de schaduw van de Sint-Gummaruskerk staan dan tal van activiteiten op het programma om de bezoekers te entertainen.

 1. Jordy Peffer en Lyra-Lierse omzeilen de klip Belisia (0-2): “Als we op dit elan doorgaan, gaat niemand ons die periodetitel afnemen”
  Voetbal 2NB

  Jordy Peffer en Ly­ra-Lier­se omzeilen de klip Belisia (0-2): “Als we op dit elan doorgaan, gaat niemand ons die periodeti­tel afnemen”

  Wie anders dan Jordy Peffer heeft Lyra-Lierse met twee doelpunten over de moeilijke klip, die Belisia vooraf toch was, heen geholpen. Lyra-Lierse won in Limburg met 0-2 en schudt daarmee enkele kandidaten voor de eerste periodetitel definitief van zich af. Alleen Hoogstraten, dat uit bij Aalst won, blijft op één punt gevaarlijk aanklampen.
 2. Lierenaar Dario Van Den Buijs (ex-Beerschot) verovert basisplek in Eredivisie bij RKC Waalwijk: “Ik krijg hier het vertrouwen dat ik in België miste”
  voetbal in het buitenland

  Lierenaar Dario Van Den Buijs (ex-Beerschot) verovert basisplek in Eredivisie bij RKC Waalwijk: “Ik krijg hier het vertrouwen dat ik in België miste”

  Dario Van Den Buijs begon nog aan het seizoen bij Beerschot en speelde de eerste drie wedstrijden onder Peter Maes, maar daarna verdween de 26-jarige verdediger naar de bank. De Lierenaar had de boodschap begrepen en tekende aan het einde van de zomermercato voor vier jaar bij RKC Waalwijk. Daar duurde het even voor hij zich kon doorzetten, maar intussen lijkt Van Den Buijs onze Noorderburen te hebben overtuigd van zijn kunnen.