Een archiefbeeld van de Lierse reuzen.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van de Lierse reuzen. © Marc Aerts

Gezellen van het Groot Volk stelt Ommegang opnieuw uit, maar wil Lierse reuzen laten erkennen als cultureel erfgoed

LierGezellen van het Groot Volk stelt de Lierse Ommegang opnieuw uit en verplaatst het vijfjaarlijks evenement naar oktober 2022. De vzw heeft ook plannen met de historische Reuzentrein en diende een aanvraag voor erkenning als cultureel erfgoed in bij Unesco.

 1. Lyra-Lierse kleurt de verjaardag van Koen Weuts (31) op met eerste 3-1-thuiszege tegen Wijgmaal
  voetbal tweede nationale B

  Ly­ra-Lier­se kleurt de verjaardag van Koen Weuts (31) op met eerste 3-1-thuiszege tegen Wijgmaal

  Lyra-Lierse vierde zaterdagavond, in aanwezigheid van alle jeugdploegen, de eerste thuiszege van het seizoen. De tegenstander, Olympia Wijgmaal, presenteerde zich als een dartel en vinnig geheel, maar bleek te onmondig voorin en niet in staat de kwaliteit bij de Pallieters te neutraliseren. Peffer (2) en Adesanya zorgden voor de doelpunten. De jarige Weuts zag dat het goed was.
 2. Scoutsfuif Super Trouper wordt eerste Lierse massa-event sinds corona: “Voorbereidingstijd was kort, goesting des te groter”
  PREMIUM
  Lier

  Scoutsfuif Super Trouper wordt eerste Lierse mas­sa-event sinds corona: “Voorberei­dings­tijd was kort, goesting des te groter”

  De scouts van Lier organiseren op vrijdag 17 september voor de negende keer hun Super Trouper fuif op het scoutsterrein aan de Marnixdreef. Met 1 500 verwachte bezoekers wordt Super Trouper het eerste massa-evenement voor jongeren in Lier sinds de corona-uitbraak. “Iedere aanwezige moet een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen”, zegt scoutsleider Simon Rastelli.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.