Gerechtsgebouw van MechelenRechtbank van Mechelen Correctionele zittingzaal
Volledig scherm
Gerechtsgebouw van MechelenRechtbank van Mechelen Correctionele zittingzaal © David Legreve

Geweldenaar sloeg minderjarige bewusteloos: “Ze daagden mij uit”

LierZinloos geweld tegenover minderjarigen komt een 24-jarige Lierenaar mogelijk duur te staan. Het Openbaar Ministerie vorderde 10 maanden opsluiting en een geldboete van 800 euro.

 1. Van Lagune tot Belle Epoque: 5 privé-sauna’s in de regio Antwerpen om met je geliefde te genieten van Valentijn
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Lagune tot Belle Epoque: 5 pri­vé-sauna’s in de regio Antwerpen om met je geliefde te genieten van Valentijn

  Valentijn komt er weer aan en dus is het tijd om na te denken over een geschikt uitje om samen met je partner te genieten van de liefde. Een privé-sauna is bijvoorbeeld altijd een goed idee. Onze redactie lijst voor jou vijf privé-sauna’s op in de regio Antwerpen, waar jij samen met je geliefde kan genieten van een geslaagde Valentijnsdag. Van Belle Epoque in Brasschaat tot Nirvana in Kontich: bij deze wellnesszaken ga jij helemaal zen weer buiten.
 1. Nijlen behoort nu officieel tot Rivierenland, en niet tot de Kempen: “Er is niet naar ons geluisterd”
  PREMIUM
  Nijlen

  Nijlen behoort nu officieel tot Rivieren­land, en niet tot de Kempen: “Er is niet naar ons geluisterd”

  Het is officieel: Nijlen behoort tot Rivierenland, en niet tot de Kempen. Een teleurstelling voor vele Nijlenaars, die zich toch ook bij de ‘kempenzonen’ rekenen, maar ook qua samenwerkingsverbanden met de omliggende gemeentes en praktische zaken zoals de huisvuilophaling staan er veranderingen op til. Burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) voelt zich ook niet meteen thuis in het Rivierenland. “We willen de band met de Kempen niet doorknippen”, aldus Verbeeck.
 2. Mobiel parkeren neemt hoge vlucht in Lier: “Parkeerticket achter voorruit binnenkort niet langer verplicht”
  Lier

  Mobiel parkeren neemt hoge vlucht in Lier: “Parkeer­tic­ket achter voorruit binnenkort niet langer verplicht”

  Bij het betalend parkeren in Lier zijn er sinds enkele jaren verschillende mogelijkheden: cash met munten, met bankkaart of ‘mobiel parkeren’ via SMS of een app op je smartphone. Sinds 2017 kan je bij dat mobiel parkeren zelfs kiezen uit verschillende apps. Als bezoeker vanuit een andere stad kan je hierdoor vaak gewoon de app vanuit jouw woonplaats ook in Lier gebruiken. Volgens de cijfers waarover de stad Lier beschikt, is dit mobiel parkeren ondertussen ook veruit de populairste manier om voor een parkeerbeurt te betalen.