Frank Coenen is tegen de sluiting van de spoorwegovergang aan de Ernest Claeslaan. Hij hielp 220 protestbrieven verzamelen.
Volledig scherm
Frank Coenen is tegen de sluiting van de spoorwegovergang aan de Ernest Claeslaan. Hij hielp 220 protestbrieven verzamelen. © David Legreve

Geplande sluiting overweg blijft wijken Zevenbergen en Donk beroeren, stad geeft extra duiding tijdens infovergadering

LierDe stad Lier organiseert woensdag een digitaal infomoment omtrent geplande wijzigingen aan de mobiliteitssituatie in de zone Ernest Claeslaan-Hockeyweg-Tuinweg. Verschillende bewoners van de Lierse wijken Zevenbergen en Donk blijven zich intussen zorgen maken over de eventuele sluiting van de spoorwegovergang in de Ernest Claeslaan.

 1. 
Van Passade tot Zomercafé Rupel: in deze 6 hippe zomerbars in de regio Mechelen geniet van je een verfrissend drankje
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van Passade tot Zomercafé Rupel: in deze 6 hippe zomerbars in de regio Mechelen geniet van je een verfris­send drankje

  De hittegolf is volop aan de gang, en dan zijn we allemaal op zoek naar wat verkoeling. Dat kan onder meer in de vorm van een verfrissend drankje. Wij gingen voor jou op zoek naar de hipste en leukste zomerbars in de regio Mechelen. Van Passade in Mechelen tot Zomercafé Rupel in Rumst. Op deze gezellige plekjes is het heerlijk vertoeven tijdens deze hitte.
 2. Inbrekers krijgen celstraf van 1 jaar met uitstel
  Lier

  Inbrekers krijgen celstraf van 1 jaar met uitstel

  Twee mannen uit Kroatië en twee vrouwen uit Servië zijn door de rechter veroordeeld tot een celstraf van 1 jaar met uitstel. Ze kregen ook nog een geldboete van 800 euro opgelegd. De vier werden schuldig bevonden aan een woninginbraak in Lier en een inbraakpoging in Duffel. Bij de inbraak in Lier werden ze opgemerkt door een buurtbewoner. Niet veel later kon de politie de verdachten inrekenen. Ze zaten op dat moment in een vluchtvoertuig. De woninginbraak werd niet betwist, de inbraakpoging wel. De verdediging van het viertal vroeg een straf met uitstel. Na beraad ging de rechter daar ook op in. Alle vier werden veroordeeld tot celstraffen van 1 jaar en een geldboete van 800 euro met uitstel.