De Lierse gemeenteraad keurde de basisprincipes voor een nieuwe snelheidskaart goed. Bedoeling is onder andere om de maximumsnelheid op heel de ring terug te brengen tot zeventig kilometer per uur.
Volledig scherm
PREMIUM
De Lierse gemeenteraad keurde de basisprincipes voor een nieuwe snelheidskaart goed. Bedoeling is onder andere om de maximumsnelheid op heel de ring terug te brengen tot zeventig kilometer per uur. © David Legreve

Gemeenteraad keurt basisprincipes nieuwe snelheidskaart goed: naar maximum 30 per uur binnen de ring en 70 op de ring

LierDe gemeenteraad van Lier heeft maandag de basisprincipes goedgekeurd voor een nieuwe snelheidskaart op het Lierse grondgebied. Concreet wil men onder andere naar een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur gaan in de meeste straten binnen de ring (R16) en naar 70 kilometer per uur op de ring zelf. De ingrepen moeten de verkeersveiligheid ten goede komen.

  1. Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditionele bieren en kies eens voor een lokale topper
    PREMIUM
    Provincie Antwerpen

    Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditione­le bieren en kies eens voor een lokale topper

    De namen klinken niet alleen beter, ze smaken ook gewoon geweldig goed: bieren van onze lokale brouwers. De terrassen zijn weer open dus probeer ze daar al eens te ontdekken. Of bestel ze gewoon bij de kleine brouwerijen die toch wel wat geleden hebben onder de crisis en geniet ervan tijdens een barbecue thuis. Wij selecteerden zes lokale brouwerijen en een van hun toppers. En ja, we hebben ze zelf geproefd én goed bevonden. Schol en geniet!