Galerijhouder Peter Everaert van Artisjok opende een pop-up in het voormalige café Rerum Novarum.
Volledig scherm
Galerijhouder Peter Everaert van Artisjok opende een pop-up in het voormalige café Rerum Novarum. © David Legreve

Galerij Artisjok doet voormalig café Rerum Novarum (tijdelijk) herleven

LierNa vijftien jaar leegstand is er sinds kort opnieuw wat beweging in het voormalige Rerum Novarum gebouw in Lier. Kunstgalerij Artisjok opende een pop-up in het vroegere café en de aanpalende oude kantoren van de CM in de Antwerpsestraat.

 1. Hevige regenval zet Lierse straten weer onder water: “Hoopten dat probleem was opgelost na rioleringswerken”
  Lier

  Hevige regenval zet Lierse straten weer onder water: “Hoopten dat probleem was opgelost na riolerings­wer­ken”

  De hevige regenval van zaterdagavond zette ook in stad Lier enkele straten blank. De hulpdiensten moesten uitrukken naar de Lispersteenweg, Sint-Jozefstraat en Waterpoortstraat. “We hebben al jaren problemen op dit punt, en lieten daarom de voorbije maanden rioleringswerken uitvoeren. Zij losten het probleem echter niet op, we zoeken nu uit waarom”, zegt burgemeester van Lier Frank Boogaerts (N-VA).
 1. Mysterieuze sierkippendief sloeg al meermaals toe bij Liers gezin: “Onze zoon heeft schrik om de dief eens tegen het lijf te lopen”
  Lier/Duffel

  Mysterieu­ze sierkippen­dief sloeg al meermaals toe bij Liers gezin: “Onze zoon heeft schrik om de dief eens tegen het lijf te lopen”

  Een mysterieuze kippendief teistert al enkele weken het Lierse gezin Leflot. Zoon des huizes Tom, die autisme heeft, houdt twee varkens en wat pluimvee aan de Oude Liersebaan in Duffel. Daar werden sinds half mei tijdens vijf inbraken een stuk of twintig zeldzame sierkippen ontvreemd. “Tom heeft nu schrik om nog meer kippen te verliezen en om op een dag eens op de dief te botsen”, zegt mama Brigitte.