Maandag werden twee extra delen van de fietsersbrug met een grote kraan op hun plaats gehesen.
Volledig scherm
Maandag werden twee extra delen van de fietsersbrug met een grote kraan op hun plaats gehesen. © David Legreve

Fietsersbrug krijgt weer wat meer vorm: twee extra brugdelen geplaatst

LierDe fietsersbrug die de provincie Antwerpen laat bouwen aan de Zuid-Australiëlaan in Lier heeft weer wat meer vorm gekregen. Aannemer TM Viabuild zette maandag twee nieuwe brugdelen op zijn plaats.

 1. Verkeershinder op Dijk door werken in opdracht van Pidpa
  Sint-Katelijne-Waver

  Verkeers­hin­der op Dijk door werken in opdracht van Pidpa

  In opdracht van Pidpa starten er op woensdag 1 februari werken aan de Dijk ter hoogte van huisnummer 61. De werken zelf zullen een tweetal dagen duren. “In die periode moet het autoverkeer er over één rijvak passeren. Voorrangsborden zullen een veilige passage van het autoverkeer regelen. Ook in de berm ,en mogelijk ook het fietspad, zal gewerkt worden. Hier bevindt zich beton, waardoor er vier weken nodig zijn om uit te harden. Het is niet zeker of ook het fietspad moet worden opgebroken. Als dat zo is, zal de aannemer een loopbrug voorzien. Zo kunnen fietsers altijd door”, deelt het lokaal bestuur mee.
 2. SK Rita Berlaar brengt eigen stickerboek uit: “Deze keer verzamel je onze eigen lokale sterren”
  Berlaar

  SK Rita Berlaar brengt eigen sticker­boek uit: “Deze keer verzamel je onze eigen lokale sterren”

  Wie vanaf maandag 30 januari aankopen doet in Delhaize Berlaar, krijgt daar zeven weken lang ook stickers van SK Rita Berlaar bij. De voetbalvereniging bracht samen met de winkel een stickerboek uit. Met een hoofdstuk over de clubgeschiedenis in het boek en een oud-spelersdag op zaterdag 11 maart wil Rita Berlaar de groen-rode band in de vrijetijdsbeleving van heel wat inwoners opnieuw versterken.
 1. Netwerkavond voor kmo’s en handelaars uit Sint-Katelijne-Waver
  Sint-Katelijne-Waver

  Netwerk­avond voor kmo’s en handelaars uit Sint-Katelijne-Wa­ver

  In feestzalen De Lemenhoek vindt op donderdag 16 maart een netwerkavond voor handelaars en kmo’s plaats. De netwerkavond, die wordt georganiseerd door het lokaal bestuur en skwinkel vzw, is er voor ondernemingen gevestigd in de gemeente Sint-Katelijne-Waver. “Om 19 uur start de netwerkavond met een hapje en tapje. Na een verwelkoming door het gemeentebestuur worden de netwerkactiviteiten toegelicht en starten de netwerkmomenten”, klinkt het. Deelnemen is gratis. Inschrijven is vereist en doe je voor 13 maart via deze link.
 2. Twee auto’s botsen tegen elkaar: Vrouw overgebracht naar het ziekenhuis
  Duffel

  Twee auto’s botsen tegen elkaar: Vrouw overge­bracht naar het ziekenhuis

  Bij een verkeersongeval op de Hondiuslaan in Duffel is vrijdag een vrouw gewond geraakt. De vrouw was met haar wagen betrokken bij een aanrijding met een andere auto. De wagen met de vrouwelijke chauffeur slingerde na de botsing weg en kwam tot stilstand tegen een stenen muurtje. Ze moest uit het voertuig worden bevrijd door de brandweer. Na de eerste zorgen werd de vouw overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere verzorging. Haar wagen moest worden getakeld. Door het ongeval werd de rijbaan deels afgesloten voor het verkeer. Het veroorzaakt her en der voor file.