Julia Van Hool zaliger. Ze werd net geen 112 jaar oud.
Volledig scherm
Julia Van Hool zaliger. Ze werd net geen 112 jaar oud. © David Legreve

Familie en stad namen afscheid van oudste Belg: “Moe Julia, Lier zal jou nooit vergeten”

LierIn de Heilige Familiekerk in Lier vond vrijdag de uitvaart plaats van oudste Belg Julia Van Hool, die een dikke week eerder overleed op 111-jarige leeftijd. ‘Moe Julia’ werd omschreven als een warme en optimistische vrouw. “Lier zal jou nooit vergeten”, sprak waarnemend burgemeester Rik Verwaest, een vroegere buurman van de betreurde supereeuwelinge.

  1. Manifestatie tegen veroordeling leden Voorpost krijgt groen licht van Mechelse politie: “Niet meer dan normaal dat we onze mening mogen uiten”
    Mechelen

    Manifesta­tie tegen veroorde­ling leden Voorpost krijgt groen licht van Mechelse politie: “Niet meer dan normaal dat we onze mening mogen uiten”

    De Vlaams-nationalistische vereniging Voorpost komt op zondag 13 juni in Mechelen protesteren tegen de veroordeling van vier van haar leden door de correctionele rechtbank van Mechelen. Het viertal kreeg zes maanden cel, al dan niet met uitstel, nadat het vorig jaar een spandoek met de tekst ‘stop islamisering’ toonde tijdens een actie in de stad. De manifestatie kreeg groen licht van het stadsbestuur en politiezone Mechelen-Willebroek.