Ergotherapeute Kris Van Eester (op foto met echtgenoot Steven Van Nuffelen, dochters Lotte en Elise) gaat binnenkort ezels gebruiken bij haar therapiesessies.
Volledig scherm
Ergotherapeute Kris Van Eester (op foto met echtgenoot Steven Van Nuffelen, dochters Lotte en Elise) gaat binnenkort ezels gebruiken bij haar therapiesessies. © David Legreve

Ergotherapeute gaat ezels inzetten in haar praktijk: “Dieren kunnen kinderen doen openbloeien”

 1. Sterrenzaak Centpourcent start delicatessenwinkel: “Geloven niet dat we over vier weken open mogen”
  PREMIUM
  Mechelen/Sint-Katelijne-Waver

  Sterren­zaak Centpour­cent start delicates­sen­win­kel: “Geloven niet dat we over vier weken open mogen”

  Centpourcent moet dan wel sluiten, de fans hoeven de culinaire verwennerij van chef Axel Colonna-Cesari en zijn team niet te missen. Niet alleen herneemt de sterrenzaak de afhaalservice van de eerste lockdown, ze start ook een delicatessenzaak. Tot het einde van het jaar vinden de Mechelaars daar naast bereide schotels ook seizoensproducten, vlees en verse vis. “Wij geloven niet dat we over vier weken weer open mogen.”
 2. Zijgevel van politiekantoor komt naar beneden door felle windstoot

  Zijgevel van politiekan­toor komt naar beneden door felle windstoot

  Een felle windstoot heeft vanmiddag een stuk gevel van het politiekantoor van de Lierse politie geblazen. “Gewonden vielen er niet, maar de collega’s van de brandweer zijn wel ter plaatse gekomen om te bekijken of de gevel moest worden gestut”, meldde politiewoordvoerster Magalie Derboven eerder op de avond. “Uiteindelijk is de gevel niet moeten worden gestut. Er moest ook geen zeil worden gezet. Dit omdat er nog teveel wind is.” Volgens een getuige liep er, kort voor dat de gevel naar beneden kwam, een vrouw met haar twee kinderen. Zij konden net op tijd wegspringen. “En letterlijk aan iets vreselijks ontsnapt”, zegt de getuige. De schade aan het gebouw is aanzienlijk. Verder kwamen ook enkele brokstukken terecht op de parking van het politiekantoor. Een voertuig raakte daarbij bedolven onder de brokstukken en liep zware schade op. De opgelopen schade zou geen invloed hebben op de werking van de politie. Het politiekantoor kan morgen (donderdag) dus gewoon terug openen. “Er werd wel een perimeter rondom de brokstukken ingesteld en een lint gespannen uit voorzorg”, besluit Derboven.