Het project Bewegen op Verwijzing werd woensdag voorgesteld in het Lierse Heilig-Hartziekenhuis.
Volledig scherm
Het project Bewegen op Verwijzing werd woensdag voorgesteld in het Lierse Heilig-Hartziekenhuis. © RV

Eerstelijnszone Pallieterland zet coaches in om mensen meer aan het bewegen te krijgen

Lier/Berlaar/Nijlen/Duffel/RanstEerstelijnszone Pallieterland (die bestaat uit Lier, Berlaar, Nijlen, Duffel en Ranst) stapt nu ook mee in het door de Vlaamse overheid opgezette project Bewegen op Verwijzing. Artsen en andere zorgverleners kunnen mensen op die manier vlotter doorverwijzen naar een beweegcoach.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Duffelse vzw Klim Op organiseert quiz voor vzw Wijzersterk

  Duffelse vzw Klim Op organi­seert quiz voor vzw Wijzer­sterk

  De vzw Klim Op Duffel organiseerde dit weekend een quiz ten voordele van de vzw Wijzersterk, een lokale organisatie die personen met een beperking een zinvolle en aangepaste dagbesteding aanbiedt. Net geen 50 ploegen namen deel aan de quiz in zaal De Kleiput op de site van het Universitair Psychiatrisch Centrum in Duffel. Winnaar werd de ploeg van ‘Exlcusief’. ‘Joost mag het weten’ en ‘Kwistetniet 1998' stonden mee op het podium. De laatste ploeg van het deelnemersveld kreeg een “weekendje Wenen” voor hun inzet, dit in de vorm van 20kg ajuinen. Enkele leden van Wijzersterk staken tijdens de quiz samen met vrijwilligers van Klim Op de handen uit de mouwen.
  Duffel, Sint-Katelijne-Waver