Archiefbeeld van ophaling in Duffel
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van ophaling in Duffel © David Legreve

DIFTAR-tarieven voor huisvuil stijgen op 1 januari: “Moeilijke beslissing maar ze is nodig om het afvalbeheer betaalbaar te houden”

Duffel/Lier/Willebroek/Berlaar/Putte/BonheidenDe DIFTAR-tarieven voor de ophaling van het huisvuil worden op 1 januari 2023 duurder. De hoge inflatie en de verhoging van de transport en personeelskosten doet de prijzen stijgen. De betrokken gemeenten keuren deze maand de tariefaanpassing al dan niet goed tijdens de gemeenteraad.

 1. Watermolen krijgt vier keer zoveel verkeer te slikken: “Buur heeft huis al verkocht door onleefbare situatie”
  PREMIUM
  Halle-Zoersel

  Watermolen krijgt vier keer zoveel verkeer te slikken: “Buur heeft huis al verkocht door onleefbare situatie”

  Het eerste deel van Liefkenshoek blijft enkelrichting, terwijl in Watermolen verkeer in beide richtingen toegestaan zal blijven. Ondanks oorspronkelijk heel wat verdeeldheid heeft de gemeenteraad van Zoersel dat dinsdagavond goedgekeurd. De boze bewoners van Watermolen nemen geen genoegen met bijkomende maatregelen bovenop de zone 30 om het extra verkeer in hun straat af te remmen. “Wij zijn speciaal voor ons zoontje met autisme verhuisd naar deze rustige omgeving. Nu die rust hier niet meer is, moeten wij opnieuw verhuizen”, zucht een papa.
 2. Leden Chiro Berlaar-Heikant zorgen zelf voor vergroening van hun speelterrein
  Berlaar-Heikant

  Leden Chiro Ber­laar-Hei­kant zorgen zelf voor vergroe­ning van hun speelter­rein

  Afgelopen zondag heerste er een gezellige drukte op de terreinen van Chiro Berlaar-Heikant. Leiding en leden hielpen elkaar met het aanplanten van streekeigen hagen en een tiental hoogstambomen waaronder winterlinde, tamme kastanje, gewone esdoorn en zomereik. Deze aanplantingen komen er dankzij het ‘PDPO project Groenkapoen’ waarbij de Antwerpse regionale landschappen samenwerken met vier Antwerpse jeugdverenigingen om hun speelterreinen op te waarderen op vlak van biodiversiteit, ontharding, klimaatadaptatie en natuurbeleving.
 1. Wat een stunt! KFC Nijlen buigt met tien man 3-0 ruststand om bij Schoonbeek-Beverst (3-3): "Zo’n scenario maak je niet vaak mee”
  voetbal 3NB

  Wat een stunt! KFC Nijlen buigt met tien man 3-0 ruststand om bij Schoonbeek-Be­verst (3-3): "Zo’n scenario maak je niet vaak mee”

  Na de 1-3-nederlaag van vorige week tegen Pelt zag het er aan de rust op bezoek bij Schoonbeek-Beverst opnieuw benard uit voor KFC Nijlen. De troepen van Sam Vermeulen werden vijf minuten voor de pauze tot tien man herleid na rood voor Vets en slikten daarna nóg twee goals voor het rustsignaal. Game over zou je denken, maar in een waanzinnig slotkwartier sleepten de bezoekers alsnog een punt uit de brand, 3-3 was de eindstand.