Met gefocuste blik probeert Liers sportschepen Ivo Andries een frisbee in een discgolfdoel te mikken.
Volledig scherm
Met gefocuste blik probeert Liers sportschepen Ivo Andries een frisbee in een discgolfdoel te mikken. © David Legreve

Deze nieuwe sport al uitgeprobeerd? Speel eens discgolf aan De Waterperels

LierOp het grasveld aan zwembad De Waterperels in Lier kan je in augustus en september een nieuwe sport leren kennen: discgolf. 

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Bron Molenbeek krijgt zorgboerderij, samentuin, voedselbos, speelzones en vooral veel groen
  BOECHOUT

  Bron Molenbeek krijgt zorgboerde­rij, samentuin, voedselbos, speelzones en vooral veel groen

  Vorig jaar schafte het Boechouts gemeentebestuur zich ruim drie hectare weideland aan bij de bron van de Molenbeek. Dit jaar kwam daar nog eens drie hectare akkergrond bij. De gemeente wil het groengebied behouden en ruimte creëren voor water, een voedselbos, speelzones, wandelpaden en rustzones. Donderdagavond kregen de inwoners van Boechout een rondleiding en inkijk in de plannen.
 2. Oppositiepartij Groen vindt nieuwe sporthal geen meerwaarde: “Waarom gaat men niet voor een renovatie en upgrade van de huidige?”
  Berlaar

  Oppositie­par­tij Groen vindt nieuwe sporthal geen meerwaarde: “Waarom gaat men niet voor een renovatie en upgrade van de huidige?”

  Koen Kerremans en Brend Van Ransbeeck, beiden gemeenteraadslid voor oppositiepartij Groen in Berlaar, bekritiseren de komst van het nieuwe sportcomplex op de Doelvelden. “Het project kost handenvol geld, hoewel het geen extra functies biedt tegenover een totaalrenovatie van de huidige sporthal in de Pastorijstraat”, klinkt het. Bij de meerderheid snappen ze de kritiek niet.