Het gerechtsgebouw van Mechelen
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw van Mechelen © David Legreve

Dertiger die scholieren lastigviel, blijft maand langer in de cel: huiszoeking leverde ook verboden wapens op

LierDe 36-jarige Lierenaar die afgelopen vrijdag werd opgesloten in de gevangenis, zag zijn aanhouding vanmorgen met een maand verlengd door de raadkamer. De dertiger wordt verdacht van het lastigvallen en belagen van zeker drie scholieren tussen 15 en 16 jaar oud. Er werd ook een psychiater aangesteld.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Buren Duwijckpark willen extra natuur en bos in plaats van twee windturbines: “Bereid om mee te investeren in uitbreiding natuurreservaat”
  Lier

  Buren Duwijck­park willen extra natuur en bos in plaats van twee windturbi­nes: “Bereid om mee te investeren in uitbrei­ding natuurre­ser­vaat”

  Een groep buren die achter bedrijventerrein Duwijck in Lier woont, lanceert een opmerkelijk alternatief plan voor het nabijgelegen agrarisch gebied waar Ecopower twee windturbines wil plaatsen. “Laat ons op die gronden een uitbreiding van het bestaande natuurreservaat Plaslaar realiseren”, klinkt het in de buurt. “Als burgers willen we daar zelfs mee in investeren.”