Jo Dierick uit de Boomlaarstraat in zijn verharde voortuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Jo Dierick uit de Boomlaarstraat in zijn verharde voortuin. © David Legreve

Dertig Lierse gezinnen krijgen bevel om voortuin te ontharden: “Nog maar net verhuisd en al meteen extra kosten”

LierOngeveer dertig Lierse gezinnen hebben onlangs van de stad Lier het bevel gekregen om op korte termijn hun verharde voortuin te ontharden. Het stadsbestuur wil dat klinkers, tegels en kiezels worden vervangen door groenaanplantingen. “Dit klinkt misschien als onsympathieke regelneverij, maar er zijn echt wel goede redenen om de voortuinen te vergroenen”, zegt waarnemend burgemeester Rik Verwaest (N-VA).

 1. Maxim (17) schrijft open brief over zin en (vooral) onzin van examens: “Wat als je een moeilijk moment kent midden in je examenperiode?”
  PREMIUM
  Sint-Katelijne-Waver/Mechelen

  Maxim (17) schrijft open brief over zin en (vooral) onzin van examens: “Wat als je een moeilijk moment kent midden in je examenperi­o­de?”

  Een open brief van Maxim Jeurissen (17) uit Sint-Katelijne-Waver heeft de aandacht getrokken van de Vlaamse Scholierenkoepel. Maxim schreef een opiniestuk over de zin en onzin van examens. “Er wordt te veel druk gelegd op die paar weken in december en juni”, vindt de jongeman. De Vlaamse Scholierenkoepel zou Maxim graag betrekken bij overlegmomenten.
 2. Winkeldief die ervandoor ging met flessen champagne riskeert 15 maanden cel
  Lier

  Winkeldief die ervandoor ging met flessen champagne riskeert 15 maanden cel

  Een 43-jarige man heeft zich woensdag moeten komen verantwoorden voor de rechter. Hij ging er recent vandoor met vier flessen champagne. Deze stal hij op twee verschillende tijdstippen. Telkens in dezelfde Carrefour in Lier. De veertiger ontkende de diefstallen niet. “Ik stal de flessen om ze te kunnen verkopen zodat ik mijn afkickpillen voor mijn heroïneverslaving kon betalen”, luidde het bij de veertiger. Sinds de laatste diefstal zit hij in de gevangenis. Het parket vroeg vandaag een celstraf van 15 maanden effectief alsook een geldboete van 1.600 euro. Zijn advocaat vroeg vandaag enige mildheid.