Door Van Boeckel gaat al eens graag wandelen op de Lierse stadsvesten. Hij houdt dan steevast halt aan de gedenkplaat voor de helden van de Tweede Wereldoorlog. Doors vader Gustaaf wordt daar ook op vermeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Door Van Boeckel gaat al eens graag wandelen op de Lierse stadsvesten. Hij houdt dan steevast halt aan de gedenkplaat voor de helden van de Tweede Wereldoorlog. Doors vader Gustaaf wordt daar ook op vermeld. © David Legreve

De warmste vakantieplek van Vlaanderen, met acteur Door Van Boeckel: “Ik blijf altijd even stilstaan bij oorlogsgedenkplaat op de Lierse vesten”

Nu het er naar uit ziet dat velen onder ons de zomer in eigen land zullen doorbrengen, verklappen wij elke dag een plekje in eigen streek dat het ontdekken waard is. Vandaag gaat acteur Door Van Boeckel (68) met ons wandelen op de stadsvesten rond Lier. “Ik stop altijd even aan de gedenkplaat voor de helden van de Tweede Wereldoorlog, want ook mijn vader wordt daarop vermeld.”

 1. Bim Bam Beieren: 5 keer genieten van een heerlijk paasontbijt in Mechelen en omstreken
  PREMIUM

  Bim Bam Beieren: 5 keer genieten van een heerlijk paasont­bijt in Mechelen en omstreken

  Pasen komt er weer aan en dat is het moment bij uitstek voor een brunch of ontbijt met de hele familie. Zowel op paaszondag als -maandag organiseren verschillende horecazaken maar ook verenigingen een paasontbijt om jou op je wenken te bedienen. Onze redactie zocht voor jou een aantal adresjes uit in Mechelen en omstreken waar je heerlijk kan smullen van eitjes en ander lekkers. Van Passade in Mechelen tot een aan huis geleverde ontbijtmand in Putte: op deze vijf plekken in de ruime regio rond Mechelen vier jij Pasen.
 2. Hoe is het nog met ‘jodelmeisje’ Laura Omloop (23)? “Na alles wat er gebeurd is, wil ik gewoon weer op het podium staan, als mens onder de mensen”
  PREMIUM

  Hoe is het nog met ‘jodelmeis­je’ Laura Omloop (23)? “Na alles wat er gebeurd is, wil ik gewoon weer op het podium staan, als mens onder de mensen”

  Het is ondertussen al dertien jaar geleden sinds Laura Omloop (23) in haar schattige gele rokje stond te jodelen op het podium van het Junior Eurovisiesongfestival in Nederland. Haar muzikale carrière ging van start, maar na enkele jaren leek ze van de scène verdwenen te zijn. Nu is ze weer helemaal terug en klaar om zich volledig op haar muziek te storten. In haar nieuwste single bezingt ze haar liefde voor de stad Lier, waar ze geboren en getogen is. Wij vroegen haar hoe het met haar gesteld is en wat we zoal mogen verwachten: “Ja, er gaat een nieuwe jodelsong komen!”
  Lier