Een archiefbeeld van de Sint-Gummarusprocessie.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van de Sint-Gummarusprocessie. © Marc Aerts

Dan toch geen mondmaskerplicht tijdens processie

LierWie op zondag 17 oktober mee stapt in of komt kijken naar de Sint-Gummarusprocessie zal dan toch geen mondmasker moeten dragen. Liers burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) had eerder een tijdelijke mondmaskerplicht uitgevaardigd, maar komt daar nu op terug.

  1. Droomwoning blijkt nachtmerrie voor Sarah en haar autistische tweelingzus: “Een verhuis zou een te grote verandering zijn voor mijn zus”
    PREMIUM
    Duffel

    Droomwo­ning blijkt nachtmer­rie voor Sarah en haar autisti­sche tweeling­zus: “Een verhuis zou een te grote verande­ring zijn voor mijn zus”

    “Voor zijn overlijden heb ik mijn vader beloofd goed voor mijn zus te zullen zorgen, en zie ons hier nu zitten.” De Duffelse Sarah Peeters (32) en haar tweelingzus Inge, die aan autisme lijdt, betalen zich al drie jaar lang blauw aan advocaten en deurwaarders. Hun nieuwe woonst, zogezegd ‘instapklaar’, vertoont een hele resem gebreken. De rechtbank gaf de zussen gelijk, maar tot op heden hebben ze nog geen cent van de verkoper gezien. Een crowdfunding moet hen een handje helpen. Sara doet het verhaal van de lijdensweg die nu al drie jaar duurt.