De chiro van Koningshooikt organiseerde afgelopen zomer nog een zomerbar.
Volledig scherm
De chiro van Koningshooikt organiseerde afgelopen zomer nog een zomerbar. © Kristof De Cnodder

Chiro Koningshooikt is jeugdbeweging van het jaar

Lier/KoningshooiktDe Lierse jeugdraad Schaapraadt heeft op het einde van 2021 enkele awards uitgereikt. Zo kwam de chiro-afdeling van deelgemeente Koningshooikt als jeugdbeweging van het jaar uit de bus.

 1. MIJN DORP. Cafébazin Sofie Pluim over haar Duffel: “Jaarmarkt is de nationale feestdag van onze gemeente”
  PREMIUM

  MIJN DORP. Cafébazin Sofie Pluim over haar Duffel: “Jaarmarkt is de nationale feestdag van onze gemeente”

  “In de Mijlstraat heb ik alles wat ik nodig heb.” Ze woonde al in zowel Duffel-West als -Oost, maar haar echte thuis vond Sofie Pluim (29) in het gehucht Mijlstraat. Met haar wielercafé Den Blauwen Hoek brengt ze sinds enkele jaren ambiance in de buurt door onder andere een retrokoers en themafeestjes te organiseren. Dit zijn haar favoriete plekjes/momenten in de gemeente Duffel.
  Duffel
 2. Politie betrapt 231 hardrijders

  Politie betrapt 231 hardrij­ders

  Tijdens een snelheidscontrole op twee plaatsen in Sint-Katelijne-Waver heeft de politie 231 chauffeurs geflitst. De politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) stond onder meer opgesteld langs de Mechelsesteenweg en op de Berlaarbaan. In totaal werden er 1.598 chauffeurs gecontroleerd. Op beide plekken mag er niet sneller gereden worden dan 50 kilometer per uur. Twee chauffeurs klokten af op een snelheid die daar ruim boven lang. Zo werd er op de Mechelsesteenweg een chauffeurs geflitst aan 78 kilometer per uur en langs de Berlaarbaan één aan 77 kilometer per uur.
  Sint-Katelijne-Waver