De start van de eerste 'Trappen tegen grenzen'-etappe
Volledig scherm
De start van de eerste 'Trappen tegen grenzen'-etappe © Marc Aerts

BV’s vergezellen Anneke op eerste etappe ‘Trappen tegen grenzen’: “Dit kan niet meer mislukken”

Anneke Krols (37) uit Lier is zondagochtend aan haar ‘Trappen tegen grenzen’-fietstour begonnen, in het gezelschap van een aantal BV’s. Met de tocht van twee weken langs de Belgische grens wil ze opkomen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en geld inzamelen.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Duffelaar brengt reisgids voor longboarders en inline skaters uit: “Veel locaties ontdekt tijdens 800 km lange tocht door Vlaanderen”
  Duffel

  Duffelaar brengt reisgids voor longboar­ders en inline skaters uit: “Veel locaties ontdekt tijdens 800 km lange tocht door Vlaanderen”

  Duffelaar Kim Vervoort van vzw Brak On Track brengt binnenkort een gids uit met daarin de mooiste routes voor longboarders, skaters en fietsers in Vlaanderen. Deze zomer trok hij zelf met zijn longboard op ontdekking en legde hij zo’n 800 kilometers af. De opbrengst van de gids ‘Skate on Track’, gaat naar de vzw, die onder andere het Duffelse punkfestival Brakrock Ecofest organiseert.
 2. 430 jaar nadat ze op brandstapel belandde, krijgt ‘heks’ Cathelyne eerherstel en excuses van stad Lier
  PREMIUM
  Lier/Nijlen

  430 jaar nadat ze op brandsta­pel belandde, krijgt ‘heks’ Cathelyne eerherstel en excuses van stad Lier

  Dik 430 jaar nadat de Nijlense Cathelyne Van den Bulcke werd beticht van hekserij en in Lier op de brandstapel eindigde, gaat het Lierse stadsbestuur zich officieel excuseren voor dat onrecht. Op de Lierse Grote Markt zal ook een herdenkingssteen worden voorzien ter nagedachtenis van Cathelyne. “Wij zijn blij met dit eerherstel”, zegt Lierenaar Jef Verscuren, die zich samen met enkele sympathisanten in deze zaak vastbeet.
 1. Vlaming breekt wereldrecord wijnglazen dragen met één hand
  Play
  record

  Vlaming breekt wereldre­cord wijnglazen dragen met één hand

 2. Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel
  Play

  Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel