Enkele buurtbewoners voor de weide waar de firma Ecopower twee windturbines wil bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele buurtbewoners voor de weide waar de firma Ecopower twee windturbines wil bouwen. © Kristof De Cnodder

Buren verzetten zich tegen geplande windturbines achter Duwijckpark: “Zo’n project hoort niet thuis vlakbij woningen en natuurgebied”

LierVerschillende mensen die achter bedrijventerrein Duwijckpark in Lier wonen, spreken zich uit tegen de geplande bouw van twee windturbines in de onmiddellijke omgeving. Betrokkenen noemen de plannen van de firma Ecopower een aanslag op de leefbaarheid in de buurt. “Zo’n project hoort niet thuis vlakbij een bewoonde zone en natuurgebied Plaslaar.”

  1. Lyra-Lierse kleurt de verjaardag van Koen Weuts (31) op met een eerste 3-1 thuiszege tegen Wijgmaal: “Een collectieve prestatie, al was het een dubbeltje op z’n kant”

    Ly­ra-Lier­se kleurt de verjaardag van Koen Weuts (31) op met een eerste 3-1 thuiszege tegen Wijgmaal: “Een collectie­ve prestatie, al was het een dubbeltje op z’n kant”

    Lyra-Lierse vierde zaterdagavond, in aanwezigheid van alle jeugdploegen, de eerste thuiszege van het seizoen. De tegenstander, Olympia Wijgmaal, presenteerde zich als een dartel en vinnig geheel, maar bleek te onmondig voorin en niet in staat de kwaliteit bij de Pallieters te neutraliseren. Peffer (2) en Adesanya zorgden voor de doelpunten. De jarige Weuts zag dat het goed was.