Een archiefbeeld van enkele buurtbewoners op de locatie waar Ecopower twee windturbines wil bouwen.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van enkele buurtbewoners op de locatie waar Ecopower twee windturbines wil bouwen. © Kristof De Cnodder

Buren Duwijckpark willen extra natuur en bos in plaats van twee windturbines: “Bereid om mee te investeren in uitbreiding natuurreservaat”

LierEen groep buren die achter bedrijventerrein Duwijck in Lier woont, lanceert een opmerkelijk alternatief plan voor het nabijgelegen agrarisch gebied waar Ecopower twee windturbines wil plaatsen. “Laat ons op die gronden een uitbreiding van het bestaande natuurreservaat Plaslaar realiseren”, klinkt het in de buurt. “Als burgers willen we daar zelfs mee in investeren.”

  1. Lyra-Lierse trekt zaterdag naar het Rooi van Berchem Sport: “Hoe ze ook gerangschikt staan, Berchem weet zich altijd op te laden tegen Lyra-Lierse”
    Voetbal tweede nationale B

    Ly­ra-Lier­se trekt zaterdag naar het Rooi van Berchem Sport: “Hoe ze ook gerang­schikt staan, Berchem weet zich altijd op te laden tegen Ly­ra-Lier­se”

    Lyra-Lierse trekt zaterdagavond naar Sportcentrum Het Rooi, de thuisbasis van Berchem Sport. Net als Lyra-Lierse is Berchem één van die roemrijke traditieclubs, maar momenteel staat Berchem wel in degradatienood in tweede nationale. Het maakt dat de Antwerpenaars een gewond dier zijn, en dat Lyra-Lierse een supergemotiveerde tegenstander tegenover zich zal krijgen.