De brandweer aan het werk tijdens een brand op de Berlaarsesteenweg (half oktober).
Volledig scherm
De brandweer aan het werk tijdens een brand op de Berlaarsesteenweg (half oktober). © David Legreve

Brandweer Lier zit al maanden zonder hoogwerker (maar oplossing is nabij)

LierIn de brandweerpost van Lier moet men het al enkele maanden doen zonder een hoogwerker. Dat bleek uit een vraag die Walter Marien (Vlaams Belang) stelde tijdens de jongste gemeenteraadszitting. Burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) benadrukt dat men kan rekenen op bijstand van naburige brandweerposten en dat een structurele oplossing in zicht is.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Lyra-Lierse kan na een afgekeurd doelpunt van Balbi niet winnen op Berchem: “Mijn gevoel zegt dat ik geen buitenspel stond”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE B

  Ly­ra-Lier­se kan na een afgekeurd doelpunt van Balbi niet winnen op Berchem: “Mijn gevoel zegt dat ik geen buitenspel stond”

  Hij had zomaar matchwinnaar kunnen zijn voor Lyra-Lierse, Elio Balbi. Als kleinste man op het veld kopte Balbi de 0-1 tegen de touwen, maar de grensrechter besliste er anders over. Zo bleef Lyra-Lierse voor de tweede uitwedstrijd op rij zonder doelpunt en moesten de Pallieters vrede nemen met een 0-0-gelijkspel. Omdat de wedstrijd van Hoogstraten werd uitgesteld wegens corona pakt Lyra-Lierse in het vooruitzicht van de topper van volgende week wel opnieuw de leidersplaats.