Een archiefbeeld van de leden van salonorkest Art Deco.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van de leden van salonorkest Art Deco. © RV

Benefietconcert voor Oekraïne bracht meer dan vierduizend euro op

LierHet benefietconcert dat salonorkest Art Deco woensdagavond hield in de auditiezaal van de Lierse Podiumacademie is een groot succes geworden. Art Deco zamelde liefst 4.255 euro in voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne en dat bedrag kan nog oplopen.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. “Aan deze doofpotoperatie doen wij niet mee”: volledige oppositie stapt op tijdens gemeenteraad
  PREMIUM

  “Aan deze doofpotope­ra­tie doen wij niet mee”: volledige oppositie stapt op tijdens gemeente­raad

  Hommeles in Boechout. De voltallige oppositie is opgestapt tijdens de gemeenteraad. Het teer punt is de samenstelling van de nieuwe deontologische commissie. Een erg gevoelig punt in Boechout gezien de beschuldigingen aan het adres van de burgemeester en de aantijgingen van belangenvermenging tussen politici en projectontwikkelaars. Volgens de oppositie wil het bestuur die deontologische commissie vooral monddood maken. “Een burgemeester met een greintje fatsoen was al lang zelf opgestapt.”
  Boechout
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.