Bakker Guy De Bakker steekt trots zijn oorkonde in de lucht. Liers burgemeester Frank Boogaerts en bakkersvrouw Cecilija kijken geamuseerd toe.
Volledig scherm
Bakker Guy De Bakker steekt trots zijn oorkonde in de lucht. Liers burgemeester Frank Boogaerts en bakkersvrouw Cecilija kijken geamuseerd toe. © Marc Aerts

Bakker Guy De Bakker is Laureaat van de Arbeid: “Zware stiel, maar ik start nog elke dag met een glimlach”

LierBakker Guy De Bakker – what’s in a name? – uit Lier mag zich voortaan Laureaat van de Arbeid noemen. Voor De Bakker (57) is het gouden ereteken een bekroning van een bakkerscarrière die al 41 jaar duurt en er zeker nog niet op zit: “Het is mijn doel om mijn gouden jubileum in de bakkerij te halen.”

 1. Droomwoning blijkt nachtmerrie voor Sarah en haar autistische tweelingzus: “Een verhuis zou een te grote verandering zijn voor mijn zus”
  PREMIUM
  Duffel

  Droomwo­ning blijkt nachtmer­rie voor Sarah en haar autisti­sche tweeling­zus: “Een verhuis zou een te grote verande­ring zijn voor mijn zus”

  “Voor zijn overlijden heb ik mijn vader beloofd goed voor mijn zus te zullen zorgen, en zie ons hier nu zitten.” De Duffelse Sarah Peeters (32) en haar tweelingzus Inge, die aan autisme lijdt, betalen zich al drie jaar lang blauw aan advocaten en deurwaarders. Hun nieuwe woonst, zogezegd ‘instapklaar’, vertoont een hele resem gebreken. De rechtbank gaf de zussen gelijk, maar tot op heden hebben ze nog geen cent van de verkoper gezien. Een crowdfunding moet hen een handje helpen. Sara doet het verhaal van de lijdensweg die nu al drie jaar duurt.
 2. Rellen in het asielcentrum door slechte leefomstandigheden: “Totaal gebrek aan privacy en comfort”
  PREMIUM
  Berlaar

  Rellen in het asielcen­trum door slechte leefomstan­dig­he­den: “Totaal gebrek aan privacy en comfort”

  Op woensdagavond zijn er in het asielcentrum in Berlaar rellen uitgebroken, waarbij een vijftal bewoners gewond geraakten. De aanleiding van het conflict bleek erg banaal, maar door de spanningen die al langer in het centrum heersen, is er niet veel meer nodig om de vlam te doen ontsteken. De asielzoekers ervaren een serieus gebrek aan comfort en privacy in de legerkazerne: “In een magazijn waar normaal producten gestockeerd worden, worden nu mensen gestockeerd”, zegt burgemeester Walter Horemans (CD&V).