Hugo Broes en Herman Bonné met het boek over de vroegere normaalschool in Lier.
Volledig scherm
Hugo Broes en Herman Bonné met het boek over de vroegere normaalschool in Lier. © Marc Aerts

Archivaris oud-studentenbond schrijft boek over geschiedenis voormalige normaalschool

LierLierenaar Herman Bonné heeft een boek geschreven over de geschiedenis van de vroegere normaalschool in de Berlaarsestraat. Het naslagwerk ‘200 jaar Rijksnormaalschool te Lier’ telt 375 bladzijden en is geïllustreerd met een driehonderdtal foto’s.

 1. Op zoek naar een betaalbare parkeerplaats in Mechelen, Lier of Heist-op-den-Berg? Wij wijzen je de weg naar de goedkoopste parkings
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Op zoek naar een betaalbare parkeer­plaats in Mechelen, Lier of Heist-op-den-Berg? Wij wijzen je de weg naar de goedkoop­ste parkings

  De dagen worden weer langer. Tijd dus om nog eens een uitstapje te maken naar de stad. Snuisteren in de winkelstraten, musea bezoeken of genieten van een hapje en een drankje, de stad heeft voor elk wat wils. Maar als je met de auto gaat, kunnen de kosten voor een parkeerplaats snel oplopen. Wij zochten voor jou uit waar je het goedkoopst parkeert in de steden Mechelen, Lier en Heist-op-den-Berg.
 2. Jana (22) verkleedt zich in haar vrije tijd in een rode draak met grote oren: “Zodra ik dat pak aantrek, zit ik helemaal in dat personage”
  PREMIUM
  Lier

  Jana (22) verkleedt zich in haar vrije tijd in een rode draak met grote oren: “Zodra ik dat pak aantrek, zit ik helemaal in dat personage”

  Het langverwachte derde seizoen van The Masked Singer is er eindelijk. BV’s zingen en dansen weer elke week in schitterende pakken en moeten zich helemaal inleven in personages als Champignon, Mummie of Leeuw. Er bestaat echter een hele gemeenschap die in hun vrije tijd in zulke pakken kruipt. Jana Linden (22) uit Lier is een van hen en maakte haar personage Fluff helemaal zelf: “Tijdens een fotoshoot in Doel dachten enkele voorbijgangers dat we promo maakten voor het nieuwe seizoen van The Masked Singer.” Een goed gesprek over een opmerkelijke en niet bepaald goedkope hobby, waar ook de politie altijd alles wil van weten.