Hugo Broes en Herman Bonné met het boek over de vroegere normaalschool in Lier.
Volledig scherm
Hugo Broes en Herman Bonné met het boek over de vroegere normaalschool in Lier. © Marc Aerts

Archivaris oud-studentenbond schrijft boek over geschiedenis voormalige normaalschool

LierLierenaar Herman Bonné heeft een boek geschreven over de geschiedenis van de vroegere normaalschool in de Berlaarsestraat. Het naslagwerk ‘200 jaar Rijksnormaalschool te Lier’ telt 375 bladzijden en is geïllustreerd met een driehonderdtal foto’s.

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Binnenspeeltuin De Ravotter telt af naar heropening: “Onze sector werd wat vergeten, sommige mensen wisten zelfs niets van coronasluiting”
  PREMIUM
  Lier

  Binnen­speel­tuin De Ravotter telt af naar heropening: “Onze sector werd wat vergeten, sommige mensen wisten zelfs niets van coronaslui­ting”

  Na een gedwongen coronasluiting van bijna twee maanden heropent binnenspeeltuin de Ravotter (aan de Mechelsesteenweg in Lier) zaterdag de deuren. “Ik ben opgelucht dat we eindelijk mogen hervatten”, zegt uitbater Rudi Smits. “Tegelijk is het wel lastig dat verschillende personeelsleden intussen ergens anders aan de slag gingen.”