Anneke Krols gaat de Belgische landsgrens af fietsen.
Volledig scherm
Anneke Krols gaat de Belgische landsgrens af fietsen. © David Legreve

Anneke fietst Belgische grens af voor vzw UilenSpiegel: “Dankzij de sport kwam ik enkele moeilijke periodes door”

De Lierse Anneke Krols (37) vertrekt zondag voor een veertiendaagse fietstocht langsheen de hele Belgische landsgrens (1.700 kilometer in totaal). Onder de noemer Trappen Tegen Grenzen zal ze intussen geld inzamelen voor de vzw UilenSpiegel, die bezig is met geestelijke gezondheid. “Sporten is trouwens sowieso goed voor het mentale welzijn”, benadrukt Anneke.

 1. Björn Gielen (Latino/Marnixhoeve/Sint-Gummarus) over verlengde sluiting: “Liever wat langer dicht dan een derde lockdown”
  PREMIUM
  Lier

  Björn Gielen (Latino/Marnixhoeve/Sint-Gummarus) over verlengde sluiting: “Liever wat langer dicht dan een derde lockdown”

  Biostatisticus Niel Hens denkt niet dat de opening van de horeca nog voor dit jaar zal zijn en dat komt niet als een verrassing voor de Lierse horeca-uitbater Björn Gielen (34). “Op een verlengde sluiting zitten we niet te wachten, maar we moeten realistisch zijn”, zegt de bezieler van Café Latino, Marnixhoeve en Sint-Gummarus. “En liever wat langer dicht dan een derde lockdown.” Intussen klust hij zelf bij in de bouw.
 2. Eerste coronabesmettingen onder bewoners rusthuis Paradijs: vier senioren en zes personeelsleden in quarantaine
  PREMIUM
  Lier

  Eerste coronabe­smet­tin­gen onder bewoners rusthuis Paradijs: vier senioren en zes personeels­le­den in quarantai­ne

  Spijtige primeur voor het Lierse woonzorgcentrum Paradijs: voor het eerst sinds het coronavirus zijn intrede deed in ons land zijn er bewoners van Paradijs besmet geraakt met Covid-19. Bij vier senioren (en zes personeelsleden) werd vorige week een coronabesmetting vastgesteld. Intussen is iedereen die in Paradijs woont of werkt getest. De volledige resultaten worden later deze week verwacht.
 1. Zwaartekracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?
  Play

  Zwaarte­kracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?