De werfkeet met zonnepanelen van Viabuild.
Volledig scherm
De werfkeet met zonnepanelen van Viabuild. © Marc Aerts

Aannemer Fietsostrade komt met groene primeur: zonnepanelen voorzien hele werfzone van energie

Lier/Puurs-Sint-AmandsBouwonderneming Viabuild uit Puurs pakt uit met een primeur op een werf nabij het Lierse NMBS-station. Alle elektriciteit die op de site nodig is, haalt Viabuild uit zonnepanelen die op een werfkeet werden geïnstalleerd.

 1. “Als negenjarige gedanst op de dansvloer van La Rocca”: 200 trouwe ex-bezoekers van Lierse dancing ontvangen gesigneerd stukje steen van voormalige danstempel
  PREMIUM
  Lier

  “Als negenjari­ge gedanst op de dansvloer van La Rocca”: 200 trouwe ex-bezoekers van Lierse dancing ontvangen gesigneerd stukje steen van voormalige danstempel

  200 klanten van La Rocca hebben zaterdag een uniek aandenken aan de Lierse dancing in ontvangst mogen nemen. Ze kregen een gevelsteen van de inmiddels volledig afgebroken danstempel langs de Antwerpsesteenweg. De steen was ook meteen gesigneerd door een bekende DJ. “Dit krijgt een zeer mooi plekje in huis”, klonk het bij velen.
 2. Winkeldief die ervandoor ging met flessen champagne riskeert 15 maanden cel
  Lier

  Winkeldief die ervandoor ging met flessen champagne riskeert 15 maanden cel

  Een 43-jarige man heeft zich woensdag moeten komen verantwoorden voor de rechter. Hij ging er recent vandoor met vier flessen champagne. Deze stal hij op twee verschillende tijdstippen. Telkens in dezelfde Carrefour in Lier. De veertiger ontkende de diefstallen niet. “Ik stal de flessen om ze te kunnen verkopen zodat ik mijn afkickpillen voor mijn heroïneverslaving kon betalen”, luidde het bij de veertiger. Sinds de laatste diefstal zit hij in de gevangenis. Het parket vroeg vandaag een celstraf van 15 maanden effectief alsook een geldboete van 1.600 euro. Zijn advocaat vroeg vandaag enige mildheid.