Een kunstwerk op de expo.
Volledig scherm
Een kunstwerk op de expo. © David Legreve

60 lokale kunstenaars exposeren 170 werken in Heilig-Hartziekenhuis

LIERZestig kunstenaars van de Vrienden van de Academie Lier strijken vandaag neer in het Heilig-Hartziekenhuis, dat het decor vormt voor meer dan 170 kunstwerken. "We vinden het fantastisch dat we zoveel ruimte in het ziekenhuis ter beschikking krijgen voor de expo. Op 21 april worden de werken geveild voor twee goede doelen", zeggen de kunstenaars.

 1. Sterrenzaak Centpourcent start delicatessenwinkel: “Geloven niet dat we over vier weken open mogen”
  PREMIUM
  Mechelen/Sint-Katelijne-Waver

  Sterren­zaak Centpour­cent start delicates­sen­win­kel: “Geloven niet dat we over vier weken open mogen”

  Centpourcent moet dan wel sluiten, de fans hoeven de culinaire verwennerij van chef Axel Colonna-Cesari en zijn team niet te missen. Niet alleen herneemt de sterrenzaak de afhaalservice van de eerste lockdown, ze start ook een delicatessenzaak. Tot het einde van het jaar vinden de Mechelaars daar naast bereide schotels ook seizoensproducten, vlees en verse vis. “Wij geloven niet dat we over vier weken weer open mogen.”
 2. De coronacijfers in Lier van zaterdag 17 oktober

  De coronacij­fers in Lier van zaterdag 17 oktober

  In Lier zijn er op één dag 17 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 118 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Lier op 322 te liggen. Omdat Lier meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.